Fakta om Österlenbyn

Gislöv

Gislöv är en samling hus och gårdar spridda kring ett fyrvägskors fem kilometer sydväst om Simrishamn och tillhör de minsta byarna på Österlen. I Gislöv finns även ett hotell med förnämlig restaurang, Karnelund, samt Skånes byggnadsvårdscentrum. Närmsta by med service är Skillinge, här finns olika affärer, äldrevård, restauranger och skeppshandel. Ett antal populära bed & breakfast-anläggningar finns av lätt förståeliga skäl i området.

En kilometer sydväst om byn ligger Gislövs stjärna, en vacker lövskog som kantas av vidsträckta naturbetesmarker. Här njuter man under vår och försommar av prunkande blomning, invensiv fågelsång och klockgrodornas spel. Mitt i skogen ligger den populära nöjesplatsen Stjärnan, en anläggning som på sin tid lockade tusentals dans- och nöjeslystna till olika slags evenemang (The Who spelade t.ex. här den 22 oktober 1966!). Naturen runt byn domineras av åkrar, men här och var går berget i dagen och på flera ställen runt Gislöv kan man se spåren av stenbrytning.

De fyra vägarna som möts i Gislöv leder till Simrishamn, Brantevik, Skillinge och Borrby. Med cykel kan man enkelt ta sig de knappa två kilometrarna till stranden vid Gislövshammar. Skillinge har vi tre kilometer söderut och Simrishamn en halvmil åt nordväst. Bussförbindelse söderut mot Skillinge och Ystad samt norrut mot Simrishamn finns.

Text: Bo Olsson, Simrishamn

Dela gärna sidan till någon behövande:

Hitta hit till 

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
modal close image
modal header

Sjukt fett julerbjudande!

Vi kommer att fira alla dagar fram till julafton med dessa fina priser!

default

Scroll to Top