GASTRONOMISK RESA - Villa Gina » Österlen

GASTRONOMISK RESA – Villa Gina

Denna upplevelse bjuder på en gastronomisk resa genom skånsks och svensk matkultur med elden i focus. Vi startar med bland det mest svenska som finns – ”fika” och berättar lite om Österlen, omgivningarna och vistelsens upplägg. Sedan går vi gemensamt till lägerplatsen. Vi får lära oss hur man gör upp eld med tändstål och kniv.

Därefter gäller det att hålla elden vid liv. Gemensamt tillagar vi en kulinarisk måltid om 4–6 rätter baserade på närproducerade råvaror som t ex vilt från våra skogar, lamm från våra ängar, grönsaker och kryddor från trädgården och markerna och om vi har tur vildlax från Johan vår fiskeguide. Detta blir en resa i svenska smaker och historian bakom den skånska maten berättas av Er guide och värd.

Runt den sprakande elden avnjuter vi sedan det vi själva har lagat till ljudet av susande träd. När mörkret faller på och om himlen är klar bjuds ni på en fantastisk stjärnhimmel och kanske får ni se ett rådjur eller räv i skymningen. Nöjda och trötta går ni hem genom fägatan till ert ombonade rum för att somna mellan svala linnelakan och äta husets omtalade frukost för livsnjutare.

ANKOMST /TID VISTELSE

1: Välkomna kl. 13.00 till 11.00 dagen efter. Efter ni har installerat er i något av våra 4 rum samlas vi för äkta svensk ”fika”- kaffe/te svensk smörgås och hembakade svenska specialiteter som kanelbulle och syltkaka. V

i berättar om Villa Gina, omgivningarna och upplägget för vistelsen.

Kl. 15,00 samlas vi vid lägerplatsen för att tillaga en kulinarisk middag på lokala specialiteter för att sedan avnjuta den vid lägerelden.

Paketet inkluderar:

  • 1 övernattning med frukost
  • Svenskt fika Mat och eldupplevelse med guide och allt ni behöver för att tillaga en middag med svenska och skånska smaker baserat på lokala produkter och råvaror (4–6 rätter) beroende på antalet deltagare
  • Alkoholfria lokala drycker (vin och öl som tillval)
  • Minimiantal deltagare 4, Max 8 personer

Arrangemanget sträcker sig från 13.00 ankomstdagen till 11.00 avfärdsdagen. Pris per person: 3.940:- SEK

Medtag lämpliga kläder för säsongen och väderprognos. Bra skor och vattentäta och varma kläder.

Tänk på att kläderna skall tåla rök och inte vara lättantändliga.

KONTAKT & BOKNING

Telefon: 0708-199 333

E-post: info@villaginaosterlen.se

close
pic österlen.se

Få hela veckans Dagens lunch
på Österlen

Så praktiskt, rätt ner i mobilen
varje måndag kl 09.00

Vi spammar inte! Läs vår integritetspolicy för mer info.

Scroll to Top