Evenemang på Österlen

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Workshop – Mathantverk med hampa @ Ecotopia

21 apr

Laga allt från mjölk, smör, biffar och pesto till te med hampa

Datum: 21 april 2024

I denna workshop lär du dig att skapa mathantverk av hampa, så som hampasmör och hampamjölk, hampapesto och hampate Bhang (den heliga indiska drycken). Ni lagar även hampabiffar till lunch och avnjuter måltiden gemensamt. Hampabiffar med soltorkade tomater är både en välsmakande och nyttig matkreation!

En inspirerande workshop med David Appelgren. David är grundare av sidan Matfusket och Sveriges första Quinoaodlande bonde. Han är ordförande i det Svenska Hampaförbundet. Denna dag handlar om mathantverk av hampa som han själv odlar.

David är en föreläsare, kursledare, ekojordbrukare mm som tänjer på gränser och tänker utanför ramarna. Han odlar och skapar mathantverk för både kropp och själ och han är bland de få i Sverige som odlar den nu igen lagliga hampan, varav han skapar både mat och dryck. Fröna i växten har alla de aminosyror och optimalt av de mängder av omega 3, 6 och 9 som vår kropp behöver. Fram tills för hundra år sedan var väldigt många mediciner på apoteken baserade på hampa, och de äldsta medicinska texterna på jorden som skrevs i Kina för 4 500 år sedan handlade om den mytomspunna växten och dess medicinska effekter på människokroppen.

Denna dag berättar David även om växten hampa och du inspireras av mer djupgående och grundläggande hampakunskap. Du får höra lite om hampans historia, medicinska effekter, den nya lagstiftningen med mera.  Hampans fibrer kan förutom till mat, dryck och kosttillskott användas vid husbygge och för att göra ekologiska, miljövänliga kläder samt ekologiskt papper etc.

Välkommen

Läs mer här!

Details

Date:
21 apr

Organizer

Ecotopia på Österlen
Phone
070-333 08 14
Email
info@ecotopia.se
View Organizer Website

Venue

Ecotopia på Österlen
Bondrum 1334
Skåne Tranås, 273 92 Sverige
+ Google Map
Phone
0703-330 814
View Venue Website

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2024
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se