Workshop – Mathantverk med hampa @Ecotopia » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Workshop – Mathantverk med hampa @Ecotopia

3 apr kl 11:00 - 15:00

mathantverk ecotopia

Laga allt från mjölk, smör, biffar och pesto till te med hampa

Datum: Söndag 3 april 2022

I denna workshop lär du dig att skapa mathantverk av hampa, så som hampasmör och hampamjölk, hampapesto och hampate Bhang (den heliga indiska drycken). Ni lagar även hampabiffar till lunch och avnjuter måltiden gemensamt. Hampabiffar med soltorkade tomater är både en välsmakande och nyttig matkreation!

En inspirerande workshop med David Appelgren. David är grundare av sidan Matfusket och Sveriges första Quinoaodlande bonde. Han är ordförande i det Svenska Hampaförbundet. Denna dag handlar om mathantverk av hampa som han själv odlar.

David är en föreläsare, kursledare, ekojordbrukare mm som tänjer på gränser och tänker utanför ramarna. Han odlar och skapar mathantverk för både kropp och själ och han är bland de få i Sverige som odlar den nu igen lagliga hampan, varav han skapar både mat och dryck.

Fröna i växten har alla de aminosyror och optimalt av de mängder av omega 3, 6 och 9 som vår kropp behöver. Fram tills för hundra år sedan var väldigt många mediciner på apoteken baserade på hampa, och de äldsta medicinska texterna på jorden som skrevs i Kina för 4 500 år sedan handlade om den mytomspunna växten och dess medicinska effekter på människokroppen.

Missa inte temakvällen samma dag om att odla hampa i liten eller större skala. Då inspireras du av mer djupgående och grundläggande hampakunskap och om hur man odlar hampa. Du får ta del av hampans historia, medicinska effekter, den nya lagstiftningen med mera. Hampans fibrer kan förutom till mat, dryck och kosttillskott användas vid husbygge och för att göra ekologiska, miljövänliga kläder samt ekologiskt papper etc.

Välkommen!

Kursledare: David Appelgren flyttade från storstaden till lugnet på landet för sin passion för hälsa, naturen och en ekologisk livsstil. Nu driver han Ombergs ekogård med gårdsbutik vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland. Förutom hampa har den första svenska quinoan skördats på gården. Dessutom har David grundat den populära bloggen Matfusket. Detta för att uppmuntra till mat med hälsosamt innehåll.

När: Söndag 3 april 2022, kl 11-15
Plats: Ecotopia på Österlen
Kurskostnad (inkl 25% moms) inkl. gemensam måltid: 680:-
För mer information: Kontakta oss här eller ring 0703 330814

För kursanmälan, klicka här! 

Detaljer

Datum:
3 apr
Tid:
11:00 - 15:00

Arrangör

Ecotopia på Österlen
Telefon:
070-333 08 14
E-post:
info@ecotopia.se
View Arrangör Website

Plats

Ecotopia på Österlen
Bondrum 1334
Skåne Tranås, 273 92 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0703-330 814
View Plats Website
Clicky
Scroll to Top