Wiroth Interior på Hylkegården » Österlen
Laddar Evenemang
HUVUD-BILD

Wiroth Interior på Hylkegården

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

19 april kl 11:00 - 22 april kl 17:00

19-22 april 11-17  är Lena Wiroth på platts i butiken och berättar mer om sina fantastiska Franska Gobelänger, handmålade lampfötter, hästar, lejon m.m. och de otroligt vackra och välgjorda sidenlampskärmarna från London, allt med ensamrätt för Wiroth Interior i Norden.

GOBELÄNGERNA
Franska gobelänger som är vävda i Frankrike. Företaget som väver har under mer än 100 år haft tillverkningsrätten med exklusivitet och för inte så många år sedan vävdes de för hand.

När Wiroth Interior fick rätten att sälja i Sverige med ensamrätt vävdes gobelängerna för hand och idag ser de precis lika bra ut och det gick inte att se skillnad vid övergången.

Gobelängerna är inspirerade från 1700-1800-tals förlagor och originalen finns bl.a på Versailles Palace, Elysée Palace, Orsay museum, Mobile National och Louvren i Paris, Cluny Museum, Cloister i New York, Angers Caste m.fl. Men även på många slott och herresäten över hela världen. Finns även ett stort antal 12 st på Restaurang SMAK i Stockholm.

Under senare år har företaget tagit fram nya motiv löpande som är ”moderniserade” utan att förlora sin charm.
Alla gobelänger vävs upp på beställning och i olika storlekar beroende på motivet. En gobeläng som är i 150×150 finns ofta i 200×200 samt 110×150 finns ofta i 150×200 cm. På baksidan av varje gobeläng finns ett certifikat från företaget som väver dessa.

Hantering: Gobelängen är väldigt lättskött och kan dammas av samt använd försiktigt en mycket lätt fuktig trasa för att fräscha upp.

Uppsättning: En kanal på baksidan är lämplig att sätta en tunn plattstång i trä och fästa i väggen. Kanalen slutar en bit från vardera sida just för att fästa så att det inte syns från framsidan.

SIDENLAMPSKÄRMARNA
Sys upp för hand i England och Wiroth Interior har ensamrätt i Norden och har arbetat med dessa fantastiska skärmar i c:a 20 år.
Hantering: Siden är ömtåligt och tål absolut inte vått och sköts de rätt så är livslängden 15 år+. För att hålla sidenskärmar fina användes en mjuk borste som endast används till skärmen pga att de inte tål fett och fukt.

LAMPFÖTTER, BOKSTÖD HÄSTAR ETC.: Tillverkas och målas förhand i Portugal med ensamrätt i Norden för Wiroth Interior. Dessa produkter finns att beställa i många utföranden och färgkombinationer enligt RAL-systemet och kan även beläggas med bladguld.

RAL-SYSTEMET
RAL är ett färgsystem som utvecklades 1925 av RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichnung för att skapa ett enkelt system för att visa olika kulörer. Det började med 40 kulörer men är numera över 200 i det som kallas RAL Classic och ännu fler i det som kallas RAL Design

Plats

Hylkegården
Gislöv 1
Simrishamn, Sverige 272 92 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0414-251 50
Webbplats:
http://www.hylkegarden.se/

Detaljer

Börjar:
19 april kl 11:00
Slutar:
22 april kl 17:00

Arrangör

Hylkegården
Telefon:
0414-251 50
E-post:
info@hylkegarden.se
Webbplats:
http://www.hylkegarden.se/
Scroll to Top