Vårutställning på Rikstolvan » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vårutställning på Rikstolvan

24 maj, 2020 kl 12:00 - 16:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

An event every day that begins at 12:00, repeating until 13 apr, 2020

Ett evenemang var 1 vecka/veckor som börjar 12:00 på söndag, fredag och lördag, upprepas till 24 maj, 2020

Rikstolvan
SVART ASFALT – GRÖNT GRÄS
Stig SLAS Claesson
Stig Claesson 1928-2008 var konstnär och författare. Under sitt produktiva liv hann Stig ge ut över 80 romaner och hans bildkonst finns i många hem och offentliga miljöer.
Svart asfalt och grönt gräs är namnet på de kontinenter som Stig Claesson rörde sig mellan i sitt liv och skapande. Det går också att säga att Stig älskade både landet och staden. För Stig var rötter viktiga, både de rötter som människor föds med men också luftrötter. Rottrådar som spretar åt alla håll och rotar sig på nya platser.
ERNA
Maria Friberg
Maria Fribergär född i Malmö och verksam som fotograf i Stockholm. Friberg är mest känd för sina verk om makt, maskulinitet och människans relation till naturen. På Rikstolvan visar Friberg en video som gjordes på uppdrag av Hasselbladscentret för att hedra minnet av Erna Hasselblad.
Erna öppnas med en vy av skummiga vågor som sköljer över stranden men om Erna berättas ingenting utan Friberg låter verket vara öppet för våra egna tolkningar kring längtan, saknad och lockelsen att följa efter mot havets oändliga djup.
DON`T BE AFRAID
Eva Larsson
Eva Larsson är verksam som skulptör i Stockholm och är representerad på ett flertal kommuner och landsting.
Installationen ”Don´t be Afraid” innehåller ett antal skulpturer i brons och keramik, föreställande människofigurer som på olika sätt förhåller sig till varandra. Genom små gester och nyanser I kroppsspråk förmedlas en berättelse om mod och vänskap. Berättelsen cirklar kring att våga ta språnget, att våga lita på att allt blir bra och förmågan att se och ta emot våra medmänniskors stöd.
PATINA
Cato Lein
Cato Lein är född i Norge och är sedan 80-talet verksam som fotograf Stockholm.
Lein är mest känd för sina orginella och personliga författarporträtt och visar på Rikstolvan ett urval av sina Vintage Prints som endast finns i ett exemplar.
Lein använder sig av polaroider som ger negativ och när polaroiden och negativet skiljs åt, riskerar delar av emulsionen att skadas. I dessa fall förstärker det bilderna och ger dem nya dimensioner.
Utställningens öppettider:
Långfredag – Annandag Påsk kl 12-18
17 april – 24 maj fre-sön kl 12-16
—————————————————————————————————————————————————————-

Vi är ödmjuka för den nya situation vi befinner oss i och följer noga utvecklingen av coronaviruset covid-19, regeringens beslut och Folkhälsomyndighetens riktlinjer. Är du frisk så är du välkommen att besöka utställningen. Vi räknar antal besökare och ser till att inte för många är i gallerierna samtidigt.

  • Först och främst ber vi alla som har luftvägssymptom, feber och/eller hosta att avstå från att besöka oss tills dess att ni är symptomfria.
  • Vi kommer endast att släppa in 10 personer åt gången i våra tre konsthallsdelar som är öppna. Vid många besökare samtidigt finns det möjlighet att vänta i eller utanför vår servering. Det går även bra att boka en privat visning utanför ordinarie öppettider, skicka ett mail till info@rikstolvan.se
  • Vi rekommenderar alla besökare att hålla minst en meters avstånd till varandra.
  • Det finns möjlighet att tvätta händerna i anslutning till konsthallen och serveringen samt tillgång till handdesinfektion.

Vi känner oss trygga med ovanstående åtgärder och hoppas på ert samarbete!

Detaljer

Datum:
24 maj, 2020
Tid:
12:00 - 16:00

Arrangör

Rikstolvan
Telefon:
073-591 91 36
E-post:
info@rikstolvan.se
View Arrangör Website

Plats

Rikstolvan
Rikstolvan 34
Simrishamn, 272 92 Sverige
+ Google Map
Telefon:
073-591 91 36
View Plats Website
Scroll to Top