Vandring på Jätteleden » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vandring på Jätteleden

19 sep kl 11:00 - 13:00

100 SEK
31 maj 2020 Österlens museum Familjedag på Jätteleden foto Lars Olander österlen.se

Följ med på en vandring längs den nyöppnade Jätteleden och genom årtusenden av historia. Vandringen leds av museets personal – arkeolog, fornvårdare och berättare.

Österlens museum har i projektet Se och vårda anlagt en ny vandringsled i det forntida landskapet söder om Gröstorp. Enligt en urgammal sägen ligger en jätte begravd strax utanför Gröstorp, i utmarkerna till Jarlens ägor i Järrestad. Den nya leden tillgängliggör Kvejsahöj, Stenstuan utanför Gröstorp och Pittjestenen – en vandring som omfattar stenåldern, bronsåldern och järnåldern i det österlenska landskapet. Följ med oss i jättens spår och lyssna till berättelser om jättar av olika slag. Upptäck och lär mer om kulturlandskapet, allemansrätten och våra fornlämningar. Vandringen är ca 1,7 km sammanlagt. Medtag egen fikakorg. Samling och parkering vid Svenska Foders spannmålsmottagning i Bjärsjö.

Pris: 100 kr, barn 25 kr, familjepris 200 kr. Kan betalas kontant eller med Swish. Max 30 deltagare. För deltagande krävs föranmälan senast 16/9, vid avbokningar efter 17/9 debiteras halva avgiften. Ange adress och personnummer när du föranmäler dig. Föranmälan i museibutiken eller till: osterlens.museum@simrishamn.se. Bokningsbekräftelse skickas ut via mail.

Detaljer

Datum:
19 sep
Tid:
11:00 - 13:00
Pris:
100 SEK
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum

Arrangör

Österlens museum
Telefon:
0414-81 96 72
E-post:
osterlens.museum@simrishamn.se
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum

Plats

Svenska Foders – spannmålsmottagning i Bjärsjö
Drickavägen 10
Simrishamn, 272 91 Sverige
+ Google Map
Scroll to Top