Välkommen till pressvisning 15 juni kl. 11.00 på Kivik Art Centre » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Välkommen till pressvisning 15 juni kl. 11.00 på Kivik Art Centre

15 jun kl 11:00 - 12:30

Välkommen till pressvisning 15 juni kl. 11.00 på kivik art centre

Ett nytt verk – två nygamla , ett experiment och några gamla verk i ny skepnad

I år händer det mycket på Kivik Art Centre. Årets platsspecifika och egenproducerade konstverk heter Rainbow
av österrikiska arkitektkontoret querkraft med Jakob Dunkl i spetsen. Rainbow är en 15 meter lång lättmetallbåge, placerad i en backe med utsikt över havet. querkraft själva talar om sina arbeten som en blandning av ingenjörskonst och poesi –”poetic pragmatism”. querkraft startade 1998 i Wien och har genomfört mer än 100 projekt över hela världen. www.querkraft.at

I ett samarbete med performancekonstnären Willi Dorner kommer verket att få ett tillägg – en serie fotografier av Lisa Rastl – som ställs ut tillsammans med verket under sommaren. Willi Dorner regisserar och instruerar deltagarna att interagera med verket, Lisa Rastl fotograferar. Bilderna kommer att dras upp i stora format och placeras intill verket för att inspirera besökarna att närma sig Rainbow även fysiskt. Kivik Art Centre har i år fått två verk till låns av konstsamlaren Torvald Christensen. Dans av Britt-Ingrid Persson, känd som BIP, och Rum 1-4 av arkitekterna Kjell Adamsson och Paul Eriksson.

Polymorf heter ett ungt designföretag som specialiserat sig på stora 3D-printade arkitektoniska former. De tog kontakt med Kivik Art Centre för att få en plats där deras printade former kunder få exponeras för väder och vind för att testa hållbarheten. I år producerar Polymorf en okonventionell sittmöbel som kommer att placeras på området.
www.polymorf.se

Och, sist, men inte minst, så har några av Kivik Art Centres verkliga trotjänare fått ett ansiktslyft. Venturo och Himlatrappan kommer båda att renoverats varsamt för att återta sin forna glans. Välkomna till en genomgång av allt det nya!
För mer information kontakta Susan Bolgar, info@kivikart.se eller 0731-840200

Detaljer

Datum:
15 jun
Tid:
11:00 - 12:30
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Kivik Art Centre
Telefon:
073-184 02 00
E-post:
info@kivikart.se
View Arrangör Website

Plats

Kiviks Art Centre
BERGDALA 277 35
Kivik, 277 35 Sverige
+ Google Map
Telefon:
073-184 02 00
View Plats Website
Scroll to Top