Torsson - Solhällan » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Torsson – Solhällan

14 aug kl 20:00 - 22:30

Torsson – solhällan
Sedan förra albumet, som kom ut på bandets 40-årsdag år 2016, har det mesta sett ut som vanligt i hobbybandet Torssons värld. Nya låtar har skrivits, repats in, testats live och till slut spelats in.
Men bakom kulisserna har ändå en viktig förändring gjorts. Under nästan 20 års tid gav Torssons ut sina plattor på ett större skivbolag men när detta under 2019 köptes upp av en amerikansk aktör, valde man att byta till ett mindre indiebolag, Adore Music i Göteborg.
”Det kändes logiskt att börja samarbete med Peter Nordenström på Adore Music”, säger Dan Persson, basist och kapellmästare. ”För ett par år sedan släppte han vår låt ”Det spelades bättre boll” som singel för Record Store Day på sitt bolag, och vi kände direkt att vi var på samma våglängd”. Att Peter var Torssonfan ut i fingerspetsarna var såklart en bonus. ”Han är en av de få med en komplett Torssonsamling, inklusive alla omslagsvarianterna på 80-talsalbumet ”En rökare i krysset”, och sånt imponerar ju, fortsätter Dan.
Samarbetet med Adore Music har blivit något av en nystart för Torsson:
”Nu är vi tillbaka i samma anda som när vi en gång inledde vår karriär i Klippan på Svenska Popfabriken. Det är lite mer jordnära, och en slags gör det själv-attityd som vi gillar, och det känns som vi fått ny energi och kreativitet”, säger Bo Åkerström, som var med och startade bandet för snart 44 år sedan.
Nya albumet ”Sol och måne” innehåller tolv nya låtar, elva av dom skrivna av Bo Åkerström och en av Dan Persson. Titelspåret är ett drygt sju minuter långt epos som noggrant avhandlar en solförmörkelse, ”Skjuter upp” handlar som sig bör om prokrastinering och ”Hela världen” är en poetisk betraktelse över livet, sett från ett frukostbord. Detta är några exempel från albumet där vissa av låtarna är i klassisk torssonsk anda, det vill säga små berättelser från vardagen med mer eller mindre sanningsenligt innehåll, medan andra är rena hittepå-texter. ”Vi överlåter till våra lyssnare att analysera vad som hänt på riktigt och vad som är ihopdiktat” säger Bo. ”För övrigt vet inte de andra i bandet heller vad som är sant och falskt. Och sen är ju texterna underordnade musiken, som alltid i det här bandet” tillägger han.

Detaljer

Datum:
14 aug
Tid:
20:00 - 22:30

Arrangör

Solhällan i Löderup
Telefon:
040-78 103
E-post:
info@folkarock.se
View Arrangör Website

Plats

Solhällan i Löderup
Parkgatan 5
Löderup, 276 40 Sverige
+ Google Map
View Plats Website
Scroll to Top