Temakväll – Permakultur @ Ecotopia » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Temakväll – Permakultur @ Ecotopia

3 jun

Temakväll – permakultur @ ecotopia

En 2-timmars planetskötarutbildning

Datum: 3 juni 2022

Permakultur (Permanent Agriculture) är en metod för att skapa hållbara odlings-, ekonomiska och sociala system. Under denna temakväll går vi igenom permakulturens grunder och ser hur de på mängder av olika sätt kan användas för att höja livskvaliteten och samtidigt rädda vår planet.

Under kvällen får du även en kort introduktion till hur man designar ett permakultursystem och sedan tittar vi på ett stort antal exempel på metoder och lösningar, som både ger mat och energi till oss människor och samtidigt bidrar till att rädda klimatet och undvika utrotning av arter.

Permakulturen har tre ledstjärnor: ”Planet care, people care, fair share” och de system som designas har egenskaper som hållbarhet, lite avfall, mycket återanvändning, rättvis fördelning av resurserna och en stor förmåga att hantera ovälkomna förändringar och fortsätta att utvecklas.

Och det mest spännande är att var och en av oss kan börja direkt idag och bli planetskötare. Det finns mängder av saker vi kan göra, som samtidigt hjälper till att rädda vår planet och dessutom ger oss ett rikare liv.

Den 4 – 6 juni håller Åke en grundkurs i permakultur på Ecotopia. Här kan du läsa mer om den.

Välkommen till en kväll om hur vi alla kan bli planetskötare!

Detaljer

Datum:
3 jun

Arrangör

Ecotopia på Österlen
Telefon:
070-333 08 14
E-post:
info@ecotopia.se
View Arrangör Website

Plats

Ecotopia på Österlen
Bondrum 1334
Skåne Tranås, 273 92 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0703-330 814
View Plats Website
Clicky
Scroll to Top