Summer Reggae Bash @ Strandkompaniet 8/7 » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Summer Reggae Bash @ Strandkompaniet 8/7

8 jul kl 17:00 - 9 jul kl 01:00

495.00kr
Summer reggae bash @ strandkompaniet

Vi bjuder in till en hejdundrande reggaebaluns med några av Sveriges coolast Reggaeprofiler!
Välkomna på 8 timmar baktaktsfest, (3 liveband och 2 DJ’s!!!) på Strandkompaniet den 8 juli.

SYSTER SOL
Syster Sol började sin skivkarriär 2009 med debuten ”Dömd Att Bli Bedömd”, som var produkten av en livslång kärleksaffär med reggae. Det var med den och uppföljaren ”Kichinga” från 2011 som hon befäste sin status på den svenska reggaescenen.
Det genomgående temat i Syster Sols musik har alltid varit viljan att förmedla ett budskap, en känsla. Låtarna har alltid genomsyrats av ett starkt rättvisepatos, vare sig det handlar om konsumtionssamhällets ondska eller ojämlika relationer så har Syrran alltid stått upp för det hon känner är rätt. Vilket har lett till att hon har genom åren blivit inblandad med en rad organisationer som ska främja social rättvisa, och framförallt stärka kvinnor.
Nu är Isabel ”Syster Sol” Sandblom Stjärne mamma, en independentartist med egna etiketten Galant, och fri från inblandning i alla distraherande projekt. Hon står redo med det nya släppet ANITYA som är på alla sätt ett form- och genreexperiment.
De nya låtarna är ett litet kliv ifrån rootsreggaen hon har kommit att förknippas med, men den västindiska kärnan är fortfarande närvarande. Hon har låtit sig inspireras av samtida dancehall, men de stora inspirationerna är och har alltid varit artister som går sin egen väg – ett exempel är Erykah Badu. Syster Sol som reggaesverige blev förälskade i finns i allra högsta grad fortfarande.
En ny, mogen, men mångbottnad artist som fortfarande är villig att experimentera. Men framför allt inte räds för att säga som det är och blotta sitt inre för vad som är rätt här i världen. Hot This Year Band backar Syster Sol som går upp på Strandkompaniets scen 20.15.

DANIEL LEMMA & HOT THIS YEAR BAND
Daniel Lemma är en liveartist. Visst har han haft hittar, “If I Used to Love You” sålde guld och den nya singeln “One Small Step” har redan roterat på radion i flera månader. Men det är på scen, med ett stort, tajt, pulserade band i ryggen som han allra helst ska höras. Och det är där hans särpräglade röst, med lika mycket vibrato som rytmisk punch, verkligen kommer till sin rätt.

Det är också utgångspunkten för albumet “Punch of Love” (Dextra Music 2018), en reggaeskiva med fötterna i ett klassiskt sound, med Daniels egen, souliga touch och den oemotståndliga energin från reggaekollektivet Hot This Year Band.
“Första plattan jag köpte överhuvudtaget var Bob Marleys livealbum från The Lyceum och det är genom magin i den inspelningen, genom närvaron och den enorma koncentrationen av andlig och politiska kraft som jag kommit att förstå reggae.”säger Daniel Lemma.

Hot This Year Band har också kompat och producerat artister som Chronixx, Kapten Röd, Etzia och Yellowman och de spelade tillsammans med Daniel på den hyllade skivan “Common Ground” från 2016.

“Reggae är för mig främst communitymusic, den ska spelas och upplevas tillsammans, precis som den gospel och rhythm-and-blues den sprungit ur.” säger Daniel Lemma.

”Vi bjuds på en reggae fylld av soul, en reggae som passar Lemmas briljanta sångröst lika bra som Bob Marley passade i jeansskjorta. En röst som definitivt kan mäta sig med de stora klassiska soulsångarna”
– Niclas Forsgren, Lira Musikmagasin

JAHJAMÄN.

Jahjamän! är ett 8 medlemmar starkt reggae-kollektiv, ursprungligen från Lundabygden som spelar ekologisk folkreggae med djupa rötter i de nordiska kulturlagren.  Ett första fullängdsalbum, inspelat i Peps Perssons studio släpptes 2017 och har därefter följts av flera EP inspelade i Stubb a Dub-studio,på Österlen.
Med den senaste EPn ”Håll ihop” från 2021 kan man få njuta av både skalmeja, säckpipa och ”mås-gitarr”, allt i gungande baktakt.

DJ KUNTA

DJ Kunta, mångårig DJ, festfixare och baktaktsprofil i Malmös reggaevärld. Den 8 juli avslutar han Strandkompaniets Summer Reggae Bash med ett tunggungande DJ-set inne i restaurangen.

ÖSTERLEN DUB FACTORY & TAILGATE SOUND SYSTEM

ÖsterlenDubFactory lastar PV:n full med högtalare och inleder kvällen med tunga beats från parkeringen framför Strandkompaniet.

Spelschema.
17.00 Österlen Dub Factory
19.00 Jahjamän
20.15 Syster Sol
21.30 Daniel Lemma
23.00 DJ Kunta (fri entré i mån av plats efter 23.00)

Detaljer

Börjar:
8 jul kl 17:00
Slutar:
9 jul kl 01:00
Pris:
495.00kr
Evenemang Kategorier:
,

Arrangör

Strandkompaniet
Telefon:
072 233 77 94
E-post:
info@osterlen.se

Plats

Strandkompaniet
Östanvägen 4
Löderup, 271 77 Sverige
+ Google Map

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Summer Reggae Bash @ Strandkompaniet
Spelschema. 17.00 Österlen Dub Factory 19.00 Jahjamän 20.15 Syster Sol 21.30 Daniel Lemma 23.00 DJ Kunta (fri entré i mån av plats efter 23.00)
495.00 kr
Biljetter kvar
Clicky
Scroll to Top