Solhällan i Löderup - Baskery + Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund » Österlen
Laddar Evenemang
Solhällan 011

Solhällan i Löderup – Baskery + Ellen Sundberg sjunger Kjell Höglund

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

10 augusti, 2018 kl 19:00 - 23:00

Vi bjuder in till en omväxlande kväll på SOLHÄLLAN I LÖDERUP fredag 10:e augusti med systrarna Bondessons BASKERY: Banjopunk, Newfolk & Nordicana, och dessutom Jämtlands Americana-drottning ELLEN SUNDBERG som SJUNGER KJELL HÖGLUND!

På scen kl.20. Entré 250kr. Förköp online via Tickster.com och Julius Biljettservice. Fysiska biljetter hos Folk å Rock i Malmö och från 6/6 på Solhällan. Bar, café och restaurang med vår populära buffé och grill utomhus med lokala råvaror från Södra Kompaniet. Välkomna!

BASKERY: Oavsett var de befinner sig i världen får de svenska systrarna höra av publiken att de varken sett eller hört något liknande, att de har en helt unik uppsättning och uppträder med vad som verkar vara en outtömlig energi. Baskery handlar om att ställa musiken på huvudet, att blanda punkens rättframhet och orädsla med de subtila och finstämda i singer/songwritingtraditionen.

Denna högoktantrio som har tillbringat flertalet år i USA för turnérande, låtskrivande och skivinspelningar har jämförts med allt från Fleetwood Mac, First Aid Kit, Black Keys till Led Zeppelin. Bandet har öppnat för bl a Robbie Williams, Gary Clark Jr och Brandi Carlile.

Förvänta er “Banjopunk”, “Newfolk”, “Nordicana”, en energisk live show och hårresande vassa syskonstämmor.

Baskery är:
Greta Bondesson: 6-strängad banjo, sång och trummor
Stella Bondesson: kontrabas och sång
Sunniva Bondesson: Akustisk och elektrisk gitarr och sång

Kjell Höglund har pensionerat sig från musiken, men hans sånger har fått kultstatus i en ny generation. ELLEN SUNDBERGs americanafärgade tolkning visar att de är lätta att göra till sina egna.

Att Ellen Sundberg, americanastjärnan från Bjärme i Jämtland, skulle ge sig på att tolka Kjell Höglund var kanske inte helt självklart. Men de delar samma geografiska ursprung, och Höglunds ”Man vänjer sig” funkar oväntat bra som countryballad.

Dessutom är det nog som Sundberg säger, att Höglund inte skriver ur ett manligt perspektiv utan ur ett mänskligt perspektiv. Det är lätt att göra hans sånger till sina egna, vilket visat sig de senaste åren när Höglund fått kultstatus i en ny generation och förärats en återkommande klubb – Kväll Höglund – och en hyllningskonsert på Storsjöyran. Själv har han pensionerat sig från musiken. (Po Tidholm, DN)

Plats

Solhällan i Löderup
Parkgatan 5
Löderup, 276 40 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
https://www.folkarock.se/

Detaljer

Datum:
10 augusti, 2018
Tid:
19:00 - 23:00
Pris:
250 kr
Evenemang Taggar:
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/605664886445234/

Arrangör

Solhällan i Löderup
Telefon:
040-78 103
E-post:
info@folkarock.se
Webbplats:
https://www.folkarock.se/
Scroll to Top