Silent Revolution-Den tysta revolutionen - Olseröds Konsthall » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Silent Revolution-Den tysta revolutionen – Olseröds Konsthall

16 sep, 2020 kl 12:00 - 17:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

Ett evenemang var 1 vecka/veckor som börjar 12:00 på söndag, onsdag, torsdag, fredag och lördag, upprepas till 27 sep, 2020

Silent Revolution Den tysta revolutionen österlen.se

Maria Friberg

Silent Revolution-Den tysta revolutionen.

15 augusti-27 september, 2020

Olseröds Konsthall

Att inte göra något eller inte säga något är ibland det bästa sättet att uppnå förändring. Det är en revolution, renässans och motståndsrörelse. 

I Silent Revolution-Den tysta revolutionen utforskar Friberg olika former av motstånd. Att inte köpa någonting, sluta flyga, sluta utkämpa andra människors krig. Hon finner en ny inre styrka i dagens ungdom, bortom konsumtion och tom underhållning.

Efter att tidigare ha undersökt maskulinitet och dess formella maktkoder, vänder nu Friberg blicken mot androgyna tonåringar, som bär sina hoodies som sköldar i ett krig mot likformighet.

Porslinsskulpturen Silent Revolution/Den tysta revolutionen (2019) av en ung, vilande man liknar en kokong ur vilken en vacker fjäril så småningom ska bryta sig fri. På samma sätt som när Greta Thunberg och ungdomar världen över strejkar för klimatet finns det en styrka i passiviteten – när världens ledare ägnar sig åt ordkrig organiserar ungdomarna sig i tystnad.

Från sviten Night Vision (2019) visar vi två fotografiska arbeten som synliggör samtidens frågor om klimatet och individen. Unga vuxna står i centrum i naturen men också för hoppet till vår framtid med att värna om sin framtid och vår natur.

Den nya tysta revolutionen är talande för en ny sorts revolutionen som är i Gandhis anda och som förändrar vår relation till naturen men också sätter en ny agenda. I denna kontext är även det tidigare verket Duration 1 (2012) inkluderat där den unga flickan tar in informationsflödet via en laptop. Informationsteknologin har skapat en ny och insiktsfull generation.

I utställningen ingår även två verk från Mirroring Nature (2019) sviten som komplement till bilderna på ungdomar i naturen. 

I form av speglar visar de upp en närbild av naturen vilket kan ge inspiration för den nya generationen ungdomar som söker sinnesfrid och svar i skogens djup.

Hela utställningsrummet kröns av den ljudlösa videon Matador (2016) som genom sin suggestiva-meditativa rörelse ger kraft och hopp till besökarna och de avbildade personerna i rummet. Vi rör oss mot ljuset.

www.olserodskonsthall.se

Detaljer

Datum:
16 sep, 2020
Tid:
12:00 - 17:00

Arrangör

Olseröds Konsthall
Telefon:
070-491 59 77
E-post:
axel@olserodskonsthall.se

Plats

Olseröds Konsthall
Olserödsvägen 52
Degeberga, 297 95 Sverige
+ Google Map
Scroll to Top