Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Onlineföreläsning med Jens Heimdahl: Medeltida trädgårdsodling för kök, hälsa och nöje

27 sep kl 19:00 - 20:30

Gratis

Arkeobotaniker och kvartärsgeolog Jens Heimdahl inviger höstens online-föreläsningar med nya (f)rön om ett spännande ämne!

Trädgårdar var ett viktigt inslag vid de flesta samhällstyper under medeltiden – i städerna, på landsbygden, vid klostren och vid borgarna.

En sådan har högts troligen funnits vid Glimmingehus, och det bör ha legat på borgfrun Margareta Arvidsdotter att hålla ett vakande öga över den praktfulla trädgården med läkeväxter, fruktträd och blommor.

Den medeltida trädgården har länge varit ett mytomspunnet fenomen som vi haft en dunkel uppfattning om, men på senare år har kunskapen vuxit genom nya arkeologiska metoder och fynd.

Detta ger en ny bild av kökskultur och medicinska traditioner i både stad och land, och utmanar tidigare uppfattningar om hur trädgårdskultur och trädgårdsgrödor spreds.

Jens är verksam inom Arkeologerna, en del av myndigheten Statens historiska museer. De jobbar med konsultverksamhet inom arkeologi och kulturmiljö. Jens har bland annat arbetat med boken Svensk trädgårdshistoria – förhistoria & medeltid (2021).

Föreläsningen är gratis! Det gäller bara att befinna sig här på Glimmingehus Facebooksida just före start, så hittar man sändningen:) Ställ gärna frågor till Jens i chatten. Välkomna!

 

 

Detaljer

Datum:
27 sep
Tid:
19:00 - 20:30
Kostnad:
Gratis
Webbplats:
https://fb.me/e/2QENJwOsX

Arrangör

Glimmingehus
Phone
072 702 59 90
E-post
glimmingehus@raa.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Glimmingehus
Glimmingehus, Glimminge 1
Hammenhög, 276 56 Sverige
+ Google Map
Phone
072 702 59 90
Visa Plats-webbplats

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2023
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se