[Om] Gryningspyromanen » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

[Om] Gryningspyromanen

21 okt, 2020 kl 18:30 - 20:30

280kr
[om] gryningspyromanen
Gryningspyromanen – Föreläsning av f.d. Kriminalkommissarie Dan Granvik
När gryningspyromanen greps på bar gärning i Ystad i december 2010 hade han periodvis punktmarkerats av fyra poliser dygnet runt. De tog honom 700 meter från det hyreshus som han senare dömdes för att ha tänt eld på. Ett hyreshus där flera barnfamiljer låg och sov, men processen hit var en segdragen katt- och råttalek med en person som f.d kriminalkommissarie Dan Granvik med brandutredningar som specialitet beskriver som extremt smart. Dan Granvik jobbade heltid i tre år med att försöka lagföra gryningspyromanen.
Han satt länge frihetsberövad för två anlagda bränder i Hammenhög: Den ena var på Domargården som brann ner till grunden och den andra var i Hammenhögs kyrka. Han kunde dock inte lagföras för någon av dessa heller.
Polisman Dan Granvik berättar om sina förhör med gryningspyromanen. Dan Granvik ska försöka förklara hur det kunde gå som det gick med gryningspyromanen och polisens arbete genom åren. Nyckeln till framgången har varit ett bra samarbete mellan spaningsledning, åklagare och utredningsledning.
Entré à 280 kr. Efter föreläsningen bjuder vi på en lättare måltid, soppa eller dyl. Anmälan via https://www.sv.se/…/gryningspyromanen…/Kassa/

Arrangör

Hammenhögs Gästgivaregård
Telefon:
079-339 21 00
E-post:
info@hhgastis.se
Webbplats:
https://www.hhgastis.se/

Plats

Hammenhögs Gästgivaregård
Ystadsvägen 34
Hammenhög, 276 50 Sverige
+ Google Map
Telefon:
079-339 21 00
Webbplats:
https://www.hhgastis.se/
Scroll to Top