Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Naturlig djursjukvård @ Ecotopia

14 maj

Naturmedicin som hjälper djur

Datum: 14 maj 2023

I denna kurs lär du dig vilka läkeväxter och homeopatiska mediciner du enkelt kan använda för att stödja ditt djurs hälsa. Kursen tar även upp frågor kring vad som är naturligt för respektive djur att äta och vilka samband det finns mellan våra djurs fodringsintag och ökade ohälsa.

Hur kan du förebygga, behandla med örter, homeopati och vad ska egentligen ditt djur äta för att må så optimalt som möjligt. Kursen vänder sig främst till dig med katt, hund eller häst men självklart är alla djurägare välkomna. Kursen bygger på ett inledande kunskapsintag om örtmedicin. Vilka växter s.k. medicinalväxter som används som läkemedel och vilka man framställer läkemedel ur. Vilka örter som är förebyggande, läker och stärker djurets hälsa.

Catharina Ehlo har lång erfarenhet från sin egen praktik och är inspirerad av Hildegard från Bingen, sin tids stora naturläkare, som levde som abbedissa på 1100-talet. Hon lägger grunden för nya tankar kring medicin samtidigt som hon vill öka förståelsen för skillnaden mellan symtombehandlande veterinärmedicin och botande alternativ- och komplementärmedicin.

Catharina lever för och med djur. Idag tre hästar, tio katter och två hundar. Hon är känd för sin djurkommunikativa ådra och har även bedrivit hästuppfödning i större skala på gården där hon bor och har sin praktik.

Mötet med naturmedicin kopplade till praktiska exempel från Catharinas egen praktik och gård får denna kurs att både bli lärorik och spännande!

Läs mer här!

Detaljer

Datum:
14 maj

Arrangör

Ecotopia på Österlen
Telefon:
070-333 08 14
E-post:
info@ecotopia.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Ecotopia på Österlen
Bondrum 1334
Skåne Tranås, 273 92 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0703-330 814
Visa Plats-webbplats
2023
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se