Evenemang på Österlen

- Detta evenemang har redan ägt rum.
Matlagningskurs Grön gourmet: Medelhavet
19 nov, 2022 kl 15:00 - 20:30

En grön festmeny, hur gör man egentligen? Kom på kurs hos mig på Tastecelebration Residence!
Tillsammans lagar vi en härlig meny med roliga inslag av lite svårt men framförallt med roliga tekniker att prova och använda sig av hemmavid. Genom spännande recept lär vi oss skapa texturer och smaker; krispigt, krämigt, dallrigt, friterat, smuligt, fett, torkat, kallt, syrligt, såsigt, oljigt, rökigt och skummigt! Olika konsistenser, färger, ingredienser och smaker bidrar alla till en större matupplevelse.
Att kocka i köket är ju lite som att vara en trollkarl. Med bra prepp och planering, några tricks i rockärmen och goda ingredienser skapar vi en större upplevelse i måltiden.
Med spännande smaker och bra tillagningstekniker kan man nå långt. Ibland får man titta tillbaka på hur något gjordes förr, ibland blicka framåt och ta hjälp av nya, roliga hjälpmedel. Vi har några av dem på plats (utan att bli alltför beroende av maskiner etc)
Vi använder råvaror från nära och längre ifrån. Naturligtvis använder vi oss även av ingredienser och smaker från vår Smakbutik och våra Big Green Egg i kursen.
Naturligtvis avslutar vi kursen med en gemensam middag med allt det goda ni gjort!
Denna kurs innehåller gluten och lök!
Glöm inte att meddela eventuella allergier i förväg.
Pris och anmälan
Alla kurser kostar 1700 kr per person (för privatpersoner).
Anmäl dig till kurserna genom att skicka ett email till info(at)tastecelebration.com
Vad ingår?
– I våra matlagningskurser lagar ni mat tillsammans med kocken Isabel Brummer.
– God fika vid början av dagen på kursen (eller alternativ beroende på kursval)
– Kursen ges i små grupper om 7-11 personer
– Delar av matlagningen sker på kamadougnen the Big Green Egg (lite väderberoende dock)
– En massa tips och knep för att underlätta matlagningen och göra den extra vacker
– Laga och ät en helt växtbaserad meny (meny och inriktning varierar beroende på önskemål/säsong)
– Receptkompendium efter avslutad kurs (skickas digitalt)
Man kan också dra ihop ett eget gäng och komma på privatkurs, minst 7 och max 12 personer.
Det går fint att komma både med ditt företag eller som privatpersoner.