Luffarslöjd för nybörjare » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Luffarslöjd för nybörjare

23 apr kl 10:00 - 13:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)
Luffarslöjd, eller trådslöjd, är en enkel form av metallslöjd där metalltråd böjs, bockas, tvinnas och surras samman till olika enkla föremål. Efter den industriella revolutionen på 1800-talet blev ståltråd en billig och lättillgänglig vara, något som kringdrivande luffare snart upptäckte. Den som hade lite sinne för proportioner, starka nypor och ett par tänger kunde tjäna sitt levebröd på att tillverka allt från korgar till karottunderlägg, brödnaggar och vispar i ståltråd. Någon verkstad behövde man inte, den kunde man liksom ”ha i fickan”. Trådslöjden blev en konstart som så småningom kom att kallas luffarslöjd, eftersom så många luffare blev duktiga i den konsten. Men den är populär än idag och nu har du chansen att lära dig grunderna för hur det går till. Pris: 500 kr, material ingår. Fika finns att köpa till självkostnadspris. Minst 5 deltagare för att kursen ska bli av. Föranmälan till: osterlens.museum@simrishamn.se. Ange adress, telefonnummer och personnummer när du föranmäler dig. Anmälan är bindande. Bokningsbekräftelse skickas ut via mejl.
Luffarslöjd för nybörjare

Luffarslöjd, eller trådslöjd, är en enkel form av metallslöjd där metalltråd böjs, bockas, tvinnas och surras samman till olika enkla föremål. Efter den industriella revolutionen på 1800-talet blev ståltråd en billig och lättillgänglig vara, något som kringdrivande luffare snart upptäckte. Den som hade lite sinne för proportioner, starka nypor och ett par tänger kunde tjäna sitt levebröd på att tillverka allt från korgar till karottunderlägg, brödnaggar och vispar i ståltråd. Någon verkstad behövde man inte, den kunde man liksom ”ha i fickan”. Trådslöjden blev en konstart som så småningom kom att kallas luffarslöjd, eftersom så många luffare blev duktiga i den konsten. Men den är populär än idag och nu har du chansen att lära dig grunderna för hur det går till.

Pris: 500 kr, material ingår. Fika finns att köpa till självkostnadspris.

Minst 5 deltagare för att kursen ska bli av.

Föranmälan till: osterlens.museum@simrishamn.se. Ange adress, telefonnummer och personnummer när du föranmäler dig. Anmälan är bindande. Bokningsbekräftelse skickas ut via mejl.

Detaljer

Datum:
23 apr
Tid:
10:00 - 13:00
Evenemang Kategori:
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum

Arrangör

Österlens museum
Telefon:
0414-81 96 72
E-post:
osterlens.museum@simrishamn.se
View Arrangör Website

Plats

Österlens museum
Storgatan 24
Simrishamn, 272 31 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0414-81 96 72
View Plats Website
Scroll to Top