Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

LARS DEMIAN, LIVE PÅ STRANDKOMPANIET DEN 21 JULI

21 jul kl 20:00 - 23:00

LARS DEMIAN, LIVE PÅ STRANDKOMPANIET DEN 21 JULI
“…och David Tallroth” känns lite överflödigt att tillägga. Dessa två har hängt ihop i konsertsammanhang i ganska många år nu, och det är också i den oerhört omtyckta duo-sättningen vi får dem hit till Strandkompaniet. Komplett med allt från bastuba till slagverk och banjo!
Under eget namn har Lars Demian – ursprungligen från Halmstad men sedan många år boende i Stockholm – byggt upp en imponerande låtskatt av dråpliga och absurdistiska visor, alltsedan den legendariska debutplattan “Pank” från 1990. Bland hans mer kända stycken hittar vi “Alkohol”, “Stjärnan och karriären”, “Man får vara glad att man inte är död”, “Konungens skål” samt den hjärtsnörpsvackra begravningshymnen “På den andra sidan”.
Ibland handlar det om livet och kärleken, men betydligt mer ofta om döden, sprit, knark och dåligt leverne, med en och annan råsop till det samhälleliga etablissemanget. Ibland som en svensk genresläkting till exempelvis Tom Waits, Leonard Cohen och Nick Cave, men betydligt mer ofta sammankopplad med sina egna föregångare och samtida ljudkonstnärer – såsom Cornelis Vreeswijk, Allan Edwall, Iodine Jupiter, Stefan Sundström, Thåström, Ulf Lundell, Kjell Höglund och Freddie Wadling. Eller Fred Åkerström för den delen, vars minnesstipendium tillföll Lars Demian år 1991.
Det är nog ingen överdrift att påstå – att bland anhängare av det lika vemodiga och beckmörka som sarkastiska och sylvasst samhällskritiska kapitlet i svensk trubadurtradition är Lars Demian en av frontfigurerna.
Biljetter hittar du här! 

Detaljer

Datum:
21 jul
Tid:
20:00 - 23:00
Evenemang Kategorier:
, ,

Arrangör

Strandkompaniet
Telefon
0727-47 28 79
E-post
boka@strandkompaniet.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Strandkompaniet
Östanvägen 4
Löderup, 271 77 Sverige
+ Google Map

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2023
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se