Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Kvällskurs – Bothmergymnastik @ Ecotopia

12 sep kl 18:30 - 19:30

Kvällskurs – Bothmergymnastik

12 september kl. 18:30 – 19:30

Den uppresta människan – som står fri!

Start: 12 september 2023

I dagens splittrade samhälle kan det behövas en kompass för att hitta till sin inre kraft och balans. Genom Bothmerövningarna arbetar vi gemensamt med människans centrum i förhållande till periferin, och rytmen i övningarna skapar en bärande kraft. För att stå fri som människa behöver jag stärka min egen mitt – min kompass – i förhållande till min omgivning.

Bothmergymnastiken firade 100 år förra året, då den år 1922 började arbetas fram av Fritz Graf von Bothmer. Han var den första gymnastikläraren på den första Waldorfskolan, som startade i Stuttgart 1919. Bothmer utvecklade Waldorfskolans gymnastik i nära samarbete med Rudolf Steiner som grundade skolan. Rörelseglädjen och rörelsens innebörd och betydelse för människan ledde honom vidare när han tillsammans med eleverna skapade övningar för varje ålder. Dessa övningar, som inbegriper människan som helhet, har sedan utvecklats vidare och anpassats för vuxna.

Grundhållningen är den uppresta människan som ställer sig in i och lär känna rummets kvaliteter. Rörelserna utgår från riktning och mål och inbegriper omgivningen. Rummets riktningar och dimensioner är oändliga. Rörelsen i rummet andas och på så sätt uppstår den läkande/ helande rytmen. Andningen blir fri. Jag andas in och jag andas ut i harmoni med rörelseriktningen och förhållandet mellan puls och andning balanseras.

Bothmergymnastiken har visat sig ha läkande krafter och en samlande verkan både för den enskilde och för gruppdynamiken. Övningarna verkar samtidigt stärkande och ger ökad rörlighet och kondition. Alla övningar kan anpassas till den egna individuella förutsättningen.

Välkommen till dessa rörelsekvällar på Ecotopia!

Läs mer här! 

Detaljer

Datum:
12 sep
Tid:
18:30 - 19:30

Arrangör

Ecotopia på Österlen
Telefon
070-333 08 14
E-post
info@ecotopia.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Ecotopia på Österlen
Bondrum 1334
Skåne Tranås, 273 92 Sverige
+ Google Map
Telefon
0703-330 814
Visa Plats-webbplats

Joina mer än 10k+ prenumeranter

Håll dig uppdaterad med allt du behöver veta om Österlen!
2023
© Destination Österlen AB
info@osterlen.se