Del 1: Föredrag av Bodil Jönsson Del 2: Konsert: Leif Holmstrand och Samuel Martin

Första akten
Tiden, tiden, alltid tiden!

Ett föredrag av Bodil Jönsson, forskare, författare och föreläsare.
Vi jagar tid, säger vi i vår kultur. Det vi egentligen menar är att vi låter klocktiden jaga oss, och att vi stenhårt inriktar oss på att försöka spara tid, till exempel genom allehanda tekniska finesser. Men det som vi längtar efter har nog ingenting med klockan att göra.
Också 2018-2019 kommer det allra mesta för mig att handla om att jag vill lära, tänka, forska, läsa, skriva och föreläsa. Med andra ord: alltmer avskalat gå i riktningen “forward to basics” – mot det som jag tycker är viktigt, svårt och roligt. Under våren 2019 kommer det en uppdaterad nyutgåva av Tio tankar om tid på Brombergs. Tänk att det då är 20 år sedan förstaupplagan
För tjugo år sedan exploderade de stressrelaterade problemen i en omfattning som vi var helt oförberedda på. Det är vi inte längre. Idag utgör jäktandet en högst vardaglig företeelse: ”jag har ont om tid, och det har alla andra också. Det är bara så det är!”
Men så kan vi väl ändå inte fortsätta? Är kanske vår nuvarande stresskramp mest ett hjärnspöke – ett kvardröjande för-hållningssätt som vi nu skulle kunna frigöra oss från. Och därmed öppna upp för insikten att vi faktiskt har gott om tid.

Andra akten

Samuel Martin och Leif Holmstrand uppträder tillsammans i ett vänligt noiselandskap baserat på evergreens, asiatisk pop, brus, udda ljud och sjungna berättelsefragment. Improviserade, mjuka musikaliska kollage och kärlek till filmhistoriens äldre sånger blandas med mer intensiva, smärtnära insatser. Plats för överraskningar ges. Samuel Martin är musiker och konstnär. Leif Holmstrand är musiker, konstnär och författare.

Paus 30 min med mingelmat och dryck som ingår i priset.

Skåneexpressen stannar vid väg 11 hållplats Simris Bjärsjövägen. Därifrån är det en promenad på c:a 250 m. Man ser kyrkan framför sig, följer vägen förbi den och ser galleriet, en stor vit länga med ett stort fönster på gaveln!

  • Plats : Galleri Thomas Wallner, Simris Bygata 9, Simrishamn
    Datum : Måndag 5 augusti
    Tid : 18:00
    Priser : Entré 280 kr
    Platser kvar: Platser finns
  • BOKA / KÖP

Du kan köpa biljetter online fram till 2 timmar innan arrangemanget börjar. Fram till 72 timmar innan arrangemanget, kan du även välja att boka biljetter för att betala t o m sista hämtdatum, antingen online eller i butiken. Ring tel.040-10 30 20 under våra öppettider om du vill boka via telefon.

Biljetter kan även köpas direkt på Galleri Thomas Wallner. Förboka på gallerithomaswallner@gmail.com