Kärt hus har många namn » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Kärt hus har många namn

19 okt kl 13:00 - 15:30

Kärt hus har många namn

Garvaren, Lyckebyhuset, Limfabriken, SICA… Vårt nya museimagasin på industriområdet Skansen har haft många namn, och rymt många verksamheter sedan det byggdes 1952 av Ehrnberg & Sons Läderfabrik AB. Här, på det då nya industriområdet, skulle det moderna lacklädret Lacotan tillverkas och lagras. Den tidstypiska fabriksbyggnaden med sitt sågtandade tak och sitt gula simrishamnstegel är idag det enda bevarade huset från Ehrnbergsepoken i Simrishamn.

Nu söker vi dig som arbetat i eller besökt huset förr om åren, som minns verksamheterna här från 1950-talet och framåt, eller dig som bara är nyfiken på hur huset ser ut invändigt idag. Även ”modernare tider” är intressanta. Tillsammans med Fornminnesföreningen visar vi bilder och filmsnuttar ur husets historia, fikar och skriver ner de minnen och hågkomster som kommer fram. Vi gör också en guidad tur genom lokalerna och tittar på museisamlingarna som finns här idag.

Fri entré. Begränsat antal platser. Föranmälan till osterlens.museum@simrishamn.se

Hållpunkter:

Kl 13 Bild- och filmvisning i Garvarens entré. Diskussioner och hågkomster från husets verksamhet. Kaffe och kaka till självkostnadspris.

Kl 14.30 Guidad tur genom museimagasinet.

 

Detaljer

Datum:
19 okt
Tid:
13:00 - 15:30
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum

Arrangör

Österlens museum
Telefon:
0414-81 96 72
E-post:
osterlens.museum@simrishamn.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Museimagasinet Garvaren
Lädergatan 4
Simrishamn, 272 36 Sverige
+ Google Map
Scroll to Top