Justin Townes Earle support: Alabama Moonshine Co + Wildie » Österlen
Laddar Evenemang
Solhällan - Justin Townes

Justin Townes Earle support: Alabama Moonshine Co + Wildie

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

16 juni kl 16:00 - 21:00

JUSTIN TOWNES EARLE är klar för SOLHÄLLAN I LÖDERUP söndag 16:e juni! Americana-stjärnan som är döpt efter Townes Van Zandt och är Steve Earles son. Innan Justin uppträder Österlen-bandet WILDIE och Malmös Honkytonk-hjältar ALABAMA MOONSHINE CO. Entré 345kr. Förköp online via Tickster.com. Fysiska biljetter hos Folk å Rock. Som vanligt på Solhällan finns varm mat, fika, barbeque, öl, vin med mera. Välkomna!

»Ain’t Got No Money« är det första smakprovet från Justin Townes Earles nya album »The Saint Of Lost Causes«, som släpps den 24 maj (Bob Dylans födelsedag). De tolv låtarna på »The Saint of Lost Causes« är kanske inte direkt politiska, men i god Woody Guthrie-anda gör Justin Townes nerslag i det Amerika som sällan kommer till tals. Han försöker undvika pekpinnar, men underdog-perspektivet är hela tiden självklart.

37-åriga JTE har släppt sju skivor skivor sedan debuten och den åttonde är alltså på gång. Trots en personlig berg och dalbana kantad av missbruk och strul alltid levererat personlig och levande musik. Han rör sig i samma genre som sin far men musiken och rösten är och har alltid varit väldigt annorlunda och hans fanskara har växt stadigt. Bidragande till publikens kärlek är en stark personlighet och ett helt öppet förhållningssätt till sig själv, sina problem och sin uppväxt.

Support: ALABAMA MOONSHINE CO. är fortfarande aktuella med första fullängdaren ”The Trouble and the Rain” och väldigt uppskattade singeln ”It’s Raining In Nashville”. Det Malmöbaserade Countryrock-bandet som låter Creedence möter Stones ”Exile On Main Street” hemma hos Merle Haggard!

Support: WILDIE är i mångt och mycket historien om en röst. En av de starkaste röster man hört i Sverige sedan Totta Näslund tog ton. Anders Thorén, sångare i Wildie har rösten, en på miljonen.. Det finns blues, det finns soul och definitivt Country där, men också något annat.

Anders har genom sina resor runt i världen och tusentals timmar av nötande vid pianot och livespelande med gitarr och dragspel tillskansat sig en unikt kraftfull röst. Bakom kraften skimrar sentimentaliteten och nostalgin. Det är ett distinkt ID och lyssnar man noga kan man höra ekon från Nashville och Austin, från Havanas barer och hamnkvarteren i Marseille. Roy Orbison, Chuck Berry, Rufus Wainwright, och Johnny Cash filtreras genom Blekinges skogar.

Men historien slutar inte där. Möten leder till möten. Anders Thorén bildade tillsammans med Rasmus Svensson Wildie 2014.

Rasmus, trumslagare, gitarrist och producent. Rasmus såg kvaliteten i Anders Thoréns kompositioner och tillsammans spelade de in debutskivan, Lost and Gone, en samling sprakande sånger skrivna av Anders Thoren tillsammans med Kate Visonj. Lost and Gone släpptes på skivbolaget Rootsy och tar lyssnaren på en resa från sent 50-tal till dagens Americana-scen.

Efterhand har det blivit ett band av Wildie. Gamla och nya vännerna Marcus Rostedt, trummor, Per Henry Levi Knagg, bas och Martin Svensson, akustisk gitarr tillkom och med det nya dimensioner.

Wildies andra skiva, Westbound spelades in live under några värmetyngda dagar i The End Studios, sommaren 2016 och nya kompositioner av Anders och Kate trilskas på plattan med Martin och Rasmus låtar.

Senaste släppet everybody knows är en vemodig, sextiotals-doftande vittnesbörd om det moderna samhällets relationsproblematik.
https://open.spotify.com/track/6U44ceGrNLVR4sQPvUHGf7?si=dDaXCRwNRgGNef16U-Nx5w

Plats

Solhällan i Löderup
Parkgatan 5
Löderup, 276 40 Sverige
+ Google Map
Webbplats:
https://www.folkarock.se/

Detaljer

Datum:
16 juni
Tid:
16:00 - 21:00
Webbplats:
https://www.facebook.com/events/1165291110311674/

Arrangör

Solhällan i Löderup
Telefon:
040-78 103
E-post:
info@folkarock.se
Webbplats:
https://www.folkarock.se/
Scroll to Top