Jazz på Gästis - Ola Åkerman/Tony Kofi Quintet » Österlen
Laddar Evenemang
Ola & co

Jazz på Gästis – Ola Åkerman/Tony Kofi Quintet

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

5 september kl 19:00 - 22:00

”It Don’t Mean a Thing if it Aint got That Swing”! Ola Åkerman och Tony Kofi mötts på London Jazz Festival och kom överens om att prova någonting tillsammans. Ola ringde ihop ett band med några av sina favoritmusiker som snabbt fann en stark musikalisk gemenskap. Repertoaren består av Ellingtonlåtar och originalmusik med avstamp i Ellingtons musik. Kan det bli bättre? Välkomna till en helkväll på Gästis!

* Entré à 250 kr inkl lättare supé i pausen och två set högklassig jazz. Boka plats!

– Tony Kofi (alt och barytonsaxofon) är en av Englands stora jazzstjärnor och har spelat med en lång rad kända musiker (Ornette Coleman, Abdullah Ibrahim, The World
Saxophone Quartet, Macy Gray, Harry Connick etc.) Han driver egna projekt och har spelat in flera väl mottagna album.
– Ola Åkerman (trombon) är känd som storbandsmusiker i band som Monday Night Big Band och Tolvan Big Band. Han är också flitig på jazzscenen i Köpenhamn med olika band såväl
som på hemmaplan i Malmö. Även han har släppt plattor och drivit olika band.
– Mathias Landæus (piano) är en fantastisk pianist som konstant driver egna projekt på högsta nivå ofta med sin egen trio.
– Nils Bo Davidsen (bas) är mycket anlitad i Köpenhamn och internationellt som en otroligt lyhörd och hårt svängande basist.
– Cornelia Nilsson (trummor) är ett våra stora stjärnskott just nu. Bosatt i Köpenhamn och med en stor verksamhet i hela Skandinavien och resten av Europa.

Scroll to Top