Historiebussen: I järnvägens spår » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Historiebussen: I järnvägens spår

25 sep kl 10:00 - 15:00

Historiebussen: i järnvägens spår

Järnvägar började byggas i Sverige kring mitten av 1800-talet och kring sekelskiftet öppnades järnvägen mellan Malmö-Simrishamn och Ystad-Brösarp. Järnvägens framdragning fick ofta omvälvande effekter för de orter som den drogs till. Följ med på en busstur där vi berättar om järnvägens historia på Österlen. Med på resan är kommunantikvarie Paulina de Vries och Paula Holm som är aktiv i Museiföreningen Skånska Järnvägar och arkivassistent på Österlens Museum.

Under vår tur besöker vi orter som Östra Tommarp, där järnvägen förlades norr om den gamla kyrkbyn, och Gärsnäs, där en saftstation anlades strategiskt i anslutning till spåret. I knutpunkten Sankt Olof berättar vi om stationsmiljön och byter färdmedel till rälsbuss. Med hjälp av Museiföreningen Skånska Järnvägar tar vi oss längs järnvägen via Vitaby och Ravlundabro till Brösarps station. Start och avslut vid Österlens museum, Storgatan 24 i Simrishamn. Medtag kaffekorg!

I samarbete med Föreningen för fornminnes- och hembygdsvård i sydöstra Skåne.

Pris: 500 kr (föreningens medlemmar 400 kr). Begränsat antal platser. Föranmälan till: osterlens.museum@simrishamn.se  Ange telefonnummer och mejladress när du anmäler dig. Bokningsbekräftelse skickas ut via mejl.

Foto: Jonas Andreasson.

Detaljer

Datum:
25 sep
Tid:
10:00 - 15:00
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum

Arrangör

Österlens museum
Telefon:
0414-81 96 72
E-post:
osterlens.museum@simrishamn.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Österlens museum
Storgatan 24
Simrishamn, 272 31 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0414-81 96 72
Visa Plats-webbplats
Scroll to Top