Fröbytarmöte @Ecotopia » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Fröbytarmöte @Ecotopia

2 apr kl 14:00 - 17:00

frobytardag ecotopia

Fröinsamling och lagring

Alla är välkomna!

Att samla fröer för att ha eget utsäde av kära sorter är en del av odlingens hjärta. Genom att föröka upp omtyckta sorter blir dina plantor successivt anpassade till de lokala odlingsförutsättningarna. Ofta får man en riklig skörd av sina fröer och genom att dela med dig till andra sprider du både odlingsglädje och risker (om din egen odling misslyckas).

Lösningen att är att ta fröer själv och byta med andra lokalt. Denna lördag finns några samlare på plats på Ecotopia för att byta och dela med sig av sina överskottsfröer. Du kanske också har fröer som du kan ta med dig för att byta?

På träffen kommer Maria att prata om hur och när du samlar dina fröer, hur du förvarar dem, vad som är viktigt att tänka på. Speciell fokus kommer att vara på baljväxter som förutom att ha positiv påverkan för jordens struktur och näringsinnehåll är en av framtidens proteingrödor. Vi kommer att bland annat prata gråärtor, bondbönor, sojabönor och linser.

Väl mött!

Föreläsare: Maria Attström bor tillsammans med sambo Tomas på en permakulturgård utanför Olarp/ Linderöd och håller bland annat på att etablera en fruktodling enligt permakulturprinciperna. Hon har en lång erfarenhet av ekologisk odling och insamling av fröer. Maria var många år aktiv i frögruppen innan hon flyttade till Olarp.

Tid: Lördag 2  april 2022, kl. 14-17
Rawfoodfika: Till självkostnadspris
Plats: Ecotopia (utmed väg 19 mellan Skåne-Tranås och Brösarp)

Detaljer

Datum:
2 apr
Tid:
14:00 - 17:00

Arrangör

Ecotopia på Österlen
Telefon:
070-333 08 14
E-post:
info@ecotopia.se
View Arrangör Website

Plats

Ecotopia på Österlen
Bondrum 1334
Skåne Tranås, 273 92 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0703-330 814
View Plats Website
Clicky
Scroll to Top