Journalisten och simrishamnsfödde Bo Hagström har lagat och skrivit om mat hela livet. Även om han idag mest kopplas samman med italienska mattraditioner och den populära TV-produktionen Solens mat så var det i Simrishamn allting började. Här arbetade hans mormor i köket på Hotel Svea och av henne lärde han sig grunderna i matlagning. Föredraget ingår i jubileumsfirandet Simrishamn 900 år. Fastlagsbulleföredraget ingår i jubileumsfirandet Simrishamn 900 år.
Serien av Fastlagsbulleföredrag arrangeras av Österlens museum i samarbete med Föreningen för fornminnes- och hembygdsvård i sydöstra Skåne. Efter föredraget serveras kaffe och fastlagsbulle. Pris: 150 kr (föreningens medlemmar 130 kr.) inkl. kaffe och fastlagsbulle. Betalning endast med swish på plats. Föranmälan till osterlens.museum@simrishamn.se Bokningsbekräftelse skickas ut via mejl. All betalningsinformation kommer i bokningsbekräftelsen. Förköp möjligt i museibutiken på Storgatan 24 med öppettider onsdag – fredag kl. 12-16, lördag kl. 10-14.