DNA-café för släktforskning » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

DNA-café för släktforskning

14 mars kl 10:00 - 14:00

Gratis

Släktforskaren Niklas Hertzman, från företaget Arkiv Digital, berättar om DNA-test som en metod att söka efter och hitta okända släktingar. Med hjälp av DNA-test, som görs med en enkel topsning, kan man verifiera sin pappersforskning, hitta fader okänd, få kontakt med släktingar världen över och kartlägga släkten bortom skriftliga källor. Niklas Hertzmans intresse för släktforskning väcktes redan under gymnasietiden i Ystad och han har nu 30 års erfarenhet i ämnet.

Erfarna dna-släktforskare finns på plats under dagen och hjälper kostnadsfritt till med topsning. De har med sig test-kit från företaget Family Tree DNA och hjälper också till med registrering av dna-testet samt hur det går till att betala för registrering och testresultat, som sker via Internet. Priset beror på vilket test man tar och hur omfattande uppgifter man vill få fram. Vill du skicka iväg ditt test så är det porto till USA (max 50 g) samt en ”Prioritaire”-dekal som gäller. Tänk på att du måste göra beställningen och betala på plats och ditt bankkort måste klara utlandsbetalningar. Upplåsningen av bank/betalkort för utlandstransaktioner måste ha skett före betalningstillfället. Kontakta din bank/kortbolag i förväg, så att allt fungerar när du registrerar ditt nya DNA-kit. För mer information om priser och för att beställa ett eget test-kit gå in på https://www.familytreedna.com/  Det tar ca 1 månad att få hem ett test-kit i brevlådan.

Ta gärna med dig en bärbar dator och en förlängningssladd.

Fritt inträde. Eftermiddagskaffe och kaka 50 kr. Max 50 deltagare. Föranmälan i museibutiken eller till: osterlens.museum@simrishamn.se  Bokningsbekräftelse skickas ut via mail.

Detaljer

Datum:
14 mars
Tid:
10:00 - 14:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum

Arrangör

Österlens museum
Telefon:
0414-81 96 72
E-post:
osterlens.museum@simrishamn.se
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum

Plats

Österlens museum
Storgatan 24
Simrishamn, 272 31 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0414-81 96 72
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum
Scroll to Top