DNA-café för släktforskning » Österlen
Laddar Evenemang
17_november_2018_Österlens_museum_DNA-kafé

DNA-café för släktforskning

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

17 november, 2018 kl 10:00 - 14:00

Du som är intresserad av DNA-forskning för släktforskning, har DNA-testat dig eller funderar på att göra det kan få svar på dina frågor när Österlens museum och Österlens Släkt- och Folklivsforskarförening bjuder in till DNA-café. Alla är välkomna både medlemmar och icke medlemmar.

Släktforskaren Niklas Hertzman, från företaget Arkiv Digital, berättar om DNA-test som en metod att söka efter och hitta okända släktingar. Med hjälp av DNA-test, som görs med en enkel topsning, kan man verifiera sin pappersforskning, hitta fader okänd, få kontakt med släktingar världen över och kartlägga släkten bortom skriftliga källor. Niklas Hertzmans intresse för släktforskning väcktes redan under gymnasietiden i Ystad och han har nu 30 års erfarenhet i ämnet.

Niklas Hertzman kommer att berätta om DNA i släktforskningen. Därefter hjälper vi varandra. Alla har olika kunskap, en del är nybörjare och vill få förklarat vad detta med DNA inom släktforskningen innebär, en del funderar på vilket test som är bäst, andra har fått sina resultat, men vet inte hur man skall tolka och tänka. Någon har hållit på längre och vill hjälpa nybörjare. Ta gärna med din bärbara dator och gärna en förlängningssladd.

Det kommer att finnas möjlighet att köpa ett test från FamilyTreeDNA och topsa sig på plats. Vad detta kostar är beroende på vilka test som du vill göra (se: www.familytreedna.com). Vi berättar och förklarar om du är nyfiken. Tänk på att du vid köp av test måste betala på plats och ditt bankkort måste klara utlands- och internetbetalningar. I förekommande fall och ifall du är osäker gällande ditt bankkorts räckvidd: upplåsningen av bank/betalkort för utlandstransaktioner måste ha skett före betalningstillfället. Kontakta din bank/kortbolag i förväg så att allt fungerar när du registrerar ditt nya DNA-kit. Till kuvertet behövs ett frimärke (21 kr) och en “Prioritaire”-dekal.

Fritt inträde. Eftermiddagskaffe och kaka 50 kr.

Begränsat antal platser. Föranmälan  till: 0414-81-96 70 eller osterlens.museum@simrishamn.se

Plats

Österlens museum
Storgatan 24
Simrishamn, 272 31 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0414-81 96 72
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum

Detaljer

Datum:
17 november, 2018
Tid:
10:00 - 14:00
Pris:
Gratis
Webbplats:
http://simrishamn.se/museum

Arrangör

Österlens museum
Telefon:
0414-81 96 72
E-post:
osterlens.museum@simrishamn.se
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum
Scroll to Top