Bror Gunnar Jansson 21.00 på Strandkompaniet » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Bror Gunnar Jansson 21.00 på Strandkompaniet

18 jul kl 21:00 - 22:30

Bror Gunnar Jansson pa Strandkompaniet österlen.se
Vi har nöjet att meddela att Bror Gunnar Jansson stannar till på Strandkompaniet under ”Den Lilla Trädgårdsturnén” den 18 juli. Det är stor efterfrågan så vi sätter in en extrakonsert klockan 18.00
I sommar gör den kritikerrosade bluesartisten Bror Gunnar Jansson personliga spelningar hos konsert-abstinenta lyssnare i deras trädgårdar, innergårdar eller ladugårdar. Via ett videoklipp i sociala medier 5 maj annonserade Bror Gunnar “Den Lilla Trädgårdsturnén”. Under ordnade och restriktionsanpassade former kommer han erbjuda lite mer intima konsert-stunder och personliga möten än vad han gör i vanliga fall. Responsen har varit stor; Redan första kvällen kom det in många förfrågningar från runt om i landet, samt kommentarer från utländska fans som önskar de kunde befinna sig i en svensk trädgård i
2019 var året då Bror Gunnar Jansson slutligen slog igenom här hemma i Sverige. I alla fall enligt Gaffas läsare som röstade fram honom som vinnare av Gaffa-priset i just kategorin ”Årets Genombrott”. Under förra året medverkade han i SVT vid inte mindre än fyra tillfällen (På Spåret, Babel, Kulturnyheterna och Augustifamiljen live). Han släppte också ett album som till stora delar hämtat inspiration från svenska brottsfall, och som blev fjärde bäst säljande vinylen i Sverige när den släpptes. Han turnerade intensivt och gjorde över 90 konserter runt om i världen. Även under 2020 händer det spännande saker kring Bror Gunnar Jansson, bland annat släpptes en ny version av ”The Cotton-Eyed Joe” som singel i maj.
True crime i musikform. Det kan en kalla Bror Gunnar Janssons fjärde album ”They Found My Body In A Bag” som centrerar sig kring ett antal olika mordfall med svensk koppling. På så sätt skiljer det sig från hans tidigare album, på vilka han främst gjort låtar utifrån påhittade historier och karaktärer placerade i ett parallellt universum. Även musikaliskt har den nya skivan till viss del ett nytt sound, då han tagit ett steg längre in i grunge och rock’n’roll-doftande mark medan han hållit kvar andra foten i blues och folk-myllan.
”Gör succé i På spåret ++++” – Aftonbladet
”Trollbinder med sin stenkakeröst 4/5” – DN
”Dags att bluesdoldisen kliver in i rampljuset” – Gaffa
”Årets genombrott 2019” – Gaffa-priset
”Ett 10-talets bluesfenomen” – P1 Kultur
”And what if the best American blues artist comes from Göteborg, Sweden?” L’Express
Spotify: https://open.spotify.com/artist/5orM2dN0u2EPAgSttOKI3Q
Hemsida: http://www.brorgunnar.com/
Livevideor
Musikvideor
Instagram: @brorgunnarjansson
Fotograf Jenniann Johannesson
För att begränsa smittan av Covid-19
-tar vi endast in 40 personer per konsert (medföljande barn kommer tyvärr inte in utan biljett).
-har vi glesat ut borden på uteserveringen där vi har mindre än hälften av vår normala kapacitet
-tar vi endast beställningar vid borden
-finns handsprit utplacerad på ett flertal platser
-stannar ni hemma om ni är krassliga
-ber vi er vänligast att vara uppmärksamma på avståndet till varandra och respektera om personalen påminner er, det är för allas skull!

Detaljer

Datum:
18 jul
Tid:
21:00 - 22:30

Arrangör

Strandkompaniet
Telefon:
073-922 33 23
E-post:
hej@strandkompaniet.se
Webbplats:
https://www.strandkompaniet.se/

Plats

Strandkompaniet
Östanvägen 4
Löderup, 271 77 Sverige
+ Google Map
Telefon:
073-922 33 23
Webbplats:
https://www.strandkompaniet.se/
Scroll to Top