Arkivens dag: Myter och mysterier » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Arkivens dag: Myter och mysterier

12 nov, 2022 kl 10:00 - 14:00

Arkivens dag: myter och mysterier

Arkiv… Själva ordet hintar om upptäckarglädje och gömda skatter. Att vara arkivdetektiv innebär att ge sig ut på en upptäcktsfärd i historien På Arkivens dag, som i år har temat myter och mysterier, avslöjar vi en del av myterna och mysterierna som finns i våra arkiv. En del kan vi hjälpa dig få svar på. Annat får fortsätta att ha ett frågetecken ett tag till – tills den sista pusselbiten blir hittad, den som gör att bilden blir fullständig. Om det någonsin sker. Den som letar i arkiven brukar oftast hitta nya spännande frågor att besvara. Arkivens dag är ett nationellt samarbete och firas varje år den andra lördagen i november över hela landet.

Österlens släkt- och folklivsforskarförening finns på plats under dagen och hjälper till med släktforskning och att söka i olika arkiv. Ta med dig dina frågor så hjälper de dig.

Fri entré. Fika finns till försäljning. Begränsat antal deltagare. Föranmälan till: osterlens.museum@simrishamn.se Bokningsbekräftelse skickas ut via mejl.

Hållpunkter för dagen:

Kl.11 Visning av museimagasinet Garvaren. På en guidad tur genom vårt 3000 kvadratmeter stora magasin ser vi om vi hittar några mysterier och kanske en och annan myt att slå hål på.

Kl.12.30 Myter och mysterier funna vid min släktforskning – föredrag av Magnus Lindskog, ordförande i Österlens släkt och folklivsforskarförening.

 

 

Detaljer

Datum:
12 nov, 2022
Tid:
10:00 - 14:00
Webbplats:
https://www.simrishamn.se/kultur-och-fritid/osterlens-museum

Arrangör

Österlens museum
Telefon:
0414-81 96 72
E-post:
osterlens.museum@simrishamn.se
Visa Arrangör-webbplats

Plats

Museimagasinet Garvaren
Lädergatan 4
Simrishamn, 272 36 Sverige
+ Google Map
Rulla till toppen