Årets konstevent: Septemberutställningen på Österlen » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Årets konstevent: Septemberutställningen på Österlen

24 sep, 2020 kl 12:00 - 17:00

|Återkommande Evenemang (Se alla)

An event every day that begins at 12:00, repeating until 27 sep, 2020

Årets konstevent: september-utställningen på Österlen

Fyra av Österlens främsta gallerier öppnar upp dörrarna till 40 av deras favoritkonstnärers ateljéer på Österlen. Första upplagan av Septemberutställningen varar i hela nio dagar mellan 19–27 september 2020.

– Mig veterligen är det första gången i Sverige, och utomlands, som en utställning genomförs på det här viset, säger Thomas Wallner, en av initiativtagarna till Septemberutställningen.

Galleri Thomas Wallner

Grundades i Malmö 1974 och fick snabbt rykte om sig att vara ett av de mest intressanta gallerierna med fokus på unga skandinaviska konstnärer. Galleriet är sedan 2010 beläget i Simris på Österlen med 350 kvadratmeter fantastisk utställningsyta. Galleri Thomas Wallner är ett av landets mest betydande gallerier för samtida konst.

Olseröd Konsthall

En mötesplats för samtidskonst på Österlen. 2016 öppnade Olseröd Konsthall med utställningen Gösta Wallmark-Måleri, Viveka Wallmark-Keramik. Det blev startskottet för en ny plats där samtida konst och design visas. Axel och Anette Mörner driver verksamheten i den vackra kringbyggda gården på Olserödsvägen 52.

Rikstolvan

drivs av Bea Tigerhielm och Staffan Jjulén, och erbjuder en mix av spjutspetsen av konstnärer i regionen och den internationella konstarenan. På Rikstolvan korsar konst och samtal fälten mellan genrer och discipliner för att tillsammans öppna och fylla gapet mellan teknologi/konst/vetenskap.

Galleri CH

Med utställare som Enrique Batista, Owe Gustafson, Staffan Nihlién och Lotti Ringström har Christina Hörnström och Peter Schreck under årens lopp etablerat sig som ett av de riktiga toppgallerierna på Österlen. Utöver egen imponerande konstsamling har de varje år tre utställningar, påsk, sommar och jul. Och numera även i september…

Besök Septemberutställningen för mer information, länkar och vägbeskrivningar till fyra gallerier och 40 konstnärer.

Besök Septemberutställningen

Septemberutställningen logo

Detaljer

Datum:
24 sep, 2020
Tid:
12:00 - 17:00
View Evenemang Website
Scroll to Top