1-dags Kurs Introduktion till Permakultur » Österlen

Evenemang på Österlen

Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

1-dags Kurs Introduktion till Permakultur

14 aug kl 09:00 - 17:00

1-dags kurs introduktion till permakultur
Kostnadsfri Introduktion till Permakultur
En dag för dig som vill lära dig om vad permakultur är och hur vi kan arbeta för en hållbarare värld med omsorg om jord och människa.
14 Augusti kl. 09-17
På Lilla Skräddarröd Gård & Gylleboverket
Vi börjar dagen på Lilla Skräddarröd gård, en permakulturgård med flera exempel på hållbara odlingstekniker,skogsträdgårdar, nötodling och hållbara byggtekniker.
Vi åker sedan till Gylleboverket, en konstnärsdriven plattform för kultur med ateljéer, utställningar, festivaler, workshops och folkets bio. Här finns också en skogsträdgård som börjat ta form och i många av projekten som görs på platsen används social permakultur som ett sätt att integrera besökare och deltagare och skapa en levande mötesplats för viktiga samhällsfrågor.
Gylleboverket använder ofta permakultur både som arbetsredskap och som etisk utgångspunkt. Platsen är en f.d byggåtervinning och skrot och vi vill med hjälp av kulur och permakultur förvandla plasten till ettkreativt centrum där experimenterade, samverkan och lärande om social och landbaserad resiliens får stå i centrum. Dagen kommer att innehålla både praktiska och teoretiska delar.
Lärare för dagen är Jona Elfdahl och Etta Säfve, konstnärer som driver kulturplattformen Gylleboverket och har permakulturgården Lilla Skräddarröd gård tillsammans.
Jona Elfdahl är diplomerad permakulturlärare och Etta Säfve är certifierad permakulturdesigner. Kursen är ett samarbete mellan Holma Folkhögskola och Gylleboverket.
Kursen är kostnadsfri.
Max 25 deltagare.
Anmälan krävs
Kursen vänder sig i första hand till lokalbefolkning för att skapa möjlighet till fortsatt engagemang och samverkan på platsen och i närområdet, men alla är välkomna.
Medtag egen matsäck för fika & Lunch
Adress:
Lilla Skräddarröd gård
Sträntevägen 66
27297 Gärnäs
Arrangeras tillsammans med Holma Folkhögskola

Detaljer

Datum:
14 aug
Tid:
09:00 - 17:00
Webbplats:
www.gylleboverket.se

Arrangör

Gylleboverket
Telefon:
0736-878849
E-post:
info@gylleboverket.se
View Arrangör Website

Plats

Gylleboverket
Tornavägen 19
Östra Vemmerlöv, 272 97 Sverige
+ Google Map
Telefon:
0736-878849
View Plats Website
Scroll to Top