Österlen Kokkonst » Österlen
Laddar Evenemang

← Tillbaka till Evenemang

Österlen Kokkonst

072-732 08 33||http://osterlenkokkonst.se/

maj 2019

Matrundan – Österlen Kokkonst

30 maj kl 11:00 - 16:00
|Återkommande Evenemang (Se alla)

An event every day that begins at 11:00, repeating until 2 juni, 2019

Österlen Kokkonst, Tågarp 624
Tommarp, 272 93 Sverige
+ Google Map
Österlen Kokkonst

Torsdag 11.00-14.00 Vi serverar vår genuina och uppskattade österlenska tapas-tallrik lagad på råvaror från lokala matproducenter. Pris: 150 kronor. 11.00-14.00 Handla hängmörat och smakrikt nötkött från Grevlunda Meat Boxes. Köttbonden Ingrid Nilsson berättar om sin uppfödning av naturbetesdjur och lär dig allt om bra kött. 14.00-16.00 Föredrag och provning av naturviner. I anslutning till provningen serveras vår tapastallrik. Pris: 375 kronor per person. Måste förbokas. Begränsat antal platser. Mer information om naturviner och vinprovningen längre ned på sidan. Fredag 11.00-16.00…

Mer information »

Naturviner och vinprovning – Österlen Kokkonst

30 maj kl 14:00 - 16:00
Österlen Kokkonst, Tågarp 624
Tommarp, 272 93 Sverige
+ Google Map
Österlen Kokkonst - Vin

Under Matrundan arrangerar vi en föreläsning och provning av fem olika naturviner. Rudolf Sillén, Naturvinsakademien, håller i föreläsning och vinprovning. Under föredraget berättar han om skillnaderna mellan naturviner, ekologiska viner och vanliga viner. – Naturviner är tillverkade utan användning av bekämpningsmedel och kemiska tillsatser. Jäsningen sker med enbart druvans vildjäst. Naturvin kan sägas vara äkta vin utan manipulation. Under föredraget berättar Rudolf Sillén om tillsatser i vanliga viner. – Innan 50-talet var de flesta viner gjorda av ett minimum av…

Mer information »

juni 2019

Matlagningskurs och köttskola – Österlen Kokkonst

2 juni kl 11:00 - 16:00
Österlen Kokkonst, Tågarp 624
Tommarp, 272 93 Sverige
+ Google Map
Österlen Kokkonst Kött

Köttbonden Ingrid Nilsson föder upp naturbetesdjur. Nu har hon startat företaget Grevlunda Meatboxes och säljer köttlådor till privatpersoner. Under Matrundan finns möjlighet att laga hängmörat kött från djur som betat på österlenska hagmarker och ängar, och därmed bidrar till biologisk mångfald och öppna landskap. Ingrid finns på plats under matlagningskursen och berättar om familjens uppfödning och lär dig mer om kött. Det finns också möjlighet att köpa en köttlåda. Anmälan till Österlen Kokkonst om du vill deltaga i matlagningskursen. Vi…

Mer information »
+ Exportera evenemang
Scroll to Top