09_nyttiga-ida-recept-5695

Ägg på rågbröd

”En enkel äggmacka är underskattad anser jag. Här med tre skivade ägg på rågbröd är rätten mättande. Med gräslök på toppen är ägg en tidlös klassiker till vardag och fest!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Lägg äggen i kastrull och fyll på kranvatten. När vattnet börjat koka sänk värmen något och låt koka i 4 minuter för att få en krämig gula. På induktionshäll kräver äggen längre koktid.
  2. Bred smör på rågbrödet.
  3. Kyl äggen en liten stund i kallt vatten, skala och skiva upp.
  4. Lägg de småvarma äggskivorna på smörgåsarna och toppa med peppar och hackad gräslök.

Servera!

4 portioner

12 ägg
4 skivor rågbröd
osaltat smör
nypa svartpeppar
gräslök till garnering

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
modal close image
modal header

Sjukt fett julerbjudande!

Vi kommer att fira alla dagar fram till julafton med dessa fina priser!

default

Scroll to Top