9 dec » Österlen
09_nyttiga-ida-recept-5695

Ägg på rågbröd

”En enkel äggmacka är underskattad anser jag. Här med tre skivade ägg på rågbröd är rätten mättande. Med gräslök på toppen är ägg en tidlös klassiker till vardag och fest!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Lägg äggen i kastrull och fyll på kranvatten. När vattnet börjat koka sänk värmen något och låt koka i 4 minuter för att få en krämig gula. På induktionshäll kräver äggen längre koktid.
  2. Bred smör på rågbrödet.
  3. Kyl äggen en liten stund i kallt vatten, skala och skiva upp.
  4. Lägg de småvarma äggskivorna på smörgåsarna och toppa med peppar och hackad gräslök.

Servera!

4 portioner

12 ägg
4 skivor rågbröd
osaltat smör
nypa svartpeppar
gräslök till garnering

Scroll to Top