8 dec » Österlen
08_nyttiga-ida-recept-5842

Kycklingbiffar med tomatsalsa

”Kycklingfärs är trevligt att tillaga som omväxling och dessa stekta biffar blir i princip aldrig torra som en filé ibland tenderar att bli. Egengjord tomatsås ger rätten ett smakrikt lyft. Ställ hela pannan på bordet och servera!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Krydda färsen med vitlökspulver, spiskummin och svartpeppar. Forma till biffar och genomstek i panna tills de fått fin yta.
  2. Stek hackad purjolök glansig i olivolja och tillsätt de delade färska tomaterna och burktomat. Krydda med de torkade kryddorna och även hackad basilika. Låt småkoka tills biffarna är klara.
  3. Lägg över biffarna i tomatsåsen och lägg basilikablad som garnering på rätten.
  4. Ställ fram hela pannan och låt er väl smaka!

4 portioner

800 g kycklingfärs
1-2 tsk vitlökspulver
2 tsk spiskummin
½ tsk svartpeppar
En klick osaltat smör
20 cm purjolök
4 färska tomater
1 burk krossad tomat på burk
Nypa Svartpeppar
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Garlic & Herbs (Spicemaster)
2 msk Olivolja
knippe färsk basilika

Scroll to Top