7 dec » Österlen
nyttiga ida recept - TACO I SALLADSKLÄMMA MED ÖRTSÅS

TACO I SALLADSKLÄMMA MED ÖRTSÅS

”Fredagstaco är nästan självklart numera i många hem. Här är min variant som blir enkel och smakrik. Gör som vanligt, låt alla vid bordet sätta ihop sin egen tacoklämma!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Stek kalkonfärsen och finfördela den under stekningen i pannan.
  2. Häll i tacokryddan och tillsätt ca 2 dl vatten när färsen nästan är färdigbrynt. Låt sjuda på låg värme i ca 5 min. Om det blir för torrt så tillsätt en skvätt vatten.
  3. Skala av salladsbladen och lägg dem gärna i en skål med kallt vatten några minuter för att få dem riktigt krispiga. Hacka grönsakerna i små bitar. Häll av vattnet från salladsbladen och lägg dem att rinna av en stund.
  4. Gör plats i tacopannan och bryn solrosfröna lätt.
  5. Hacka örterna. Rör ihop yoghurten och tillsätt kryddorna och sedan örthacket. Smaka av. Ta 1-2 salladsblad och lägg i färs, grönsaker och solrosfrön i klämman. Toppa med örtsåsen!

4 portioner

800 g kalkonfärs
1 1/2 tacokrydda i påse (Spicemaster)
4-6 msk solrosfrö

4 tomater
2 röda paprikor
½ gurka
1-2 huvud isbergssallad

Kall örtsås
2,5 dl turkisk yoghurt
1 msk persilja färsk hackad eller tinad från fryst
½ msk färsk eller torkad oregano
1 tsk Garlic & Herbs (Spicemaster)
1 nypa svartpeppar

Scroll to Top