5 dec » Österlen
nyttiga-ida-recept - KALKONBULLAR MED KÅL & MYNTASALLAD

KALKONBULLAR MED KÅL & MYNTASALLAD

”Denna rätt är fräsch med en annorlunda twist då man toppar med rostade pumpakärnor med smak av kardemumma. Knapriga kärnor och krispig kål funkar bra tillsammans med kalkon.”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Blanda ihop kalkonfärsen med kryddor och örter och rulla sen bullarna. Stek gyllenbruna i smör.
  2. Skiva kålen fint, kärna ur äpplet och tärna ner i bitar. Dela gurkan på längden och skär bort mitten. Skär i mindre bitar.
  3. Rör yoghurten och krydda med en rejäl näve hackad färsk mynta och en nypa svartpeppar. Blanda i äpple, gurka och vitkål. Smaka av.
  4. Smält smör och krydda med kardemumma. Häll i kärnorna och rosta tills de får lite färg.

Servera kalkonbullarna med kålsalladen och strössla över pumpakärnorna!

4 portioner

800 g kalkonfärs
2 tsk torkad eller litet knippe hackad färsk mynta
2 tsk spiskummin
1 nypa svartpeppar
2 msk osaltat smör

Kall kålsallad
300 g vitkål
2 äpplen
10 cm gurka
1 dl yoghurt
1 nypa svartpeppar
Färsk mynta

4-6 msk pumpakärnor
1 msk smör
½ tsk kardemumma

Scroll to Top