2. Yoghurt med kanelrostade solroskärnor & äpple » Österlen
02_nyttiga-ida-recept - YOGHURT MED KANELROSTADE SOLROSKÄRNOR & ÄPPLE

Yoghurt med kanelrostade solroskärnor & äpple

”Jag har alltid älskat kanel! En värmande krydda och så god tillsammans med ljummet äpple. Passar perfekt till frukost den första advent.”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Kärna ur äpplena och tärna ner i bitar.
  2. Smält smöret i stekpanna och häll i solrosfrön och kanel. Rör runt.
  3. Rosta fröna gyllenbruna och vänd sedan ner äppelbitarna i kanelblandningen.
    Serveras ljummen till turkisk yoghurt.

2 portioner

3-4 dl turkisk yoghurt (10%)
4 msk solrosfrön
1/2-1 tsk malen kanel
1 klick smör
2 st äpplen

Scroll to Top