17 dec » Österlen
17 dec ida nyttiga recept

Fylld paprika med kalkon, timjan & vitlök

”Paprika blir så söt och fin när den bakas i ugn. Lite sotig i kanten, här fylld med kalkonfärs med ljuvlig doft av timjan. Hela vitlöksklyftor får också en mild smak rostad i olivolja och saften från paprikan. Denna rätt lyser festligt röd på bordet.”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Stek och finfördela kalkonfärsen i olivolja i en panna.
  2. Krydda färsen under stekningen. Hacka färsk timjan och vänd ner när färsen är genomstekt.
  3. Kärna ur paprikorna och fyll med färsen.
  4. Ringla i olivolja i en ugnsfast form och ställ ner paprikorna i formen.
  5. Lägg i vitlöksklyftor med skalet på, i formen i och runt paprikorna.
  6. Ställ in i ugnen och baka i 175 grader tills paprikorna fått färg.

Garnera med färsk timjan och servera!

4 portioner

8 små röda paprikor
700 gram kalkonfärs
½ kruka färsk timjan
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
en nypa svartpeppar
1 tsk Cajun grill (Spicemaster)
8-10 klyftor vitlök
olivolja

Scroll to Top