15 dec » Österlen
15 dec nyttiga-ida-recept

Pizza Bolognese med grön sås

”De flesta tänker att en pizza har en tomatsås på botten men ingenting är sig likt här på min variant. Inget mjöl, ingen ost, men den traditionella smaken av oregano skulle jag aldrig våga ta bort.”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Skiva vitkålen tunt. Blanda ihop pressad citron med olivolja till en dressing. Blanda i oregano och hackad persilja. Vänd ner vitkålen i dressingen ordentligt och låt stå.
  2. Vispa ihop äggen och stek i smör i en stor panna på låg värme tills äggen stannat. Vänd och stek ett par minuter på andra sidan.
  3. Stek färsen i smör och finfördela i en panna. Krydda med pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin och oregano under stekningen. Hacka purjolöken och vänd ner i färsen. Stek några minuter tills färsen är genomstekt.
  4. Mixa ihop en näve persilja med hackad purjolök, en handfull cashewnötter, vatten, vitlök och svartpeppar till en slät tjock sås.
  5. Rosta cashewnötterna till toppingen i en panna i lite smör.
  6. Vänd upp äggbotten på ett fat, bred på den gröna såsen och lägg på färsen. Skiva upp tomat och lägg på pizzan. Krydda med extra oregano och toppa med rostade cashewnötter.

Dela pizzan i fyra bitar och servera med pizzasalladen!

4 personer

Botten
5 ägg
En klick osaltatsmör

Pizzafyllning
400 gram oxfärs
10 cm purjolök
En klick smör
2 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1 tsk lökpulver
2 vitlöksklyftor
3 msk oregano torkad
1 tomat
10 cashewnötter

Grön sås
En handfull cashewnötter naturella
Ett stort knippe persilja
5 cm purjolök
1/2 dl vatten
2 vitlöksklyftor
nypa svartpeppar

Pizzasallad
400 gram vitkål
1 färsk pressad citron
3 msk olivolja
1 msk oregano torkad eller färsk
Ett knippe färsk persilja

Scroll to Top