14 dec » Österlen
14 nyttiga-ida-recept DSC6648

Tofu med paprikasallad

”Ibland är det riktigt gott med het mat. Här serveras läckert brynt chilitofu med kall paprikasallad. Till det passar det med en sked yoghurt som också svalkar om det behövs!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Krydda och stek tofun i kokosolja så den får fin gyllene färg. Hacka chilin och stek med tofun.
  2. Dela under tiden paprikan i bitar och strimla purjolöken fint på längden. Hacka chilin och blanda ihop till en sallad.
  3. Lägg samman paprikasallad med de varma tofubitarna.

Servera med en klick yoghurt!

4 portioner

700 gram tofu
2 tsk paprikapulver
1 tsk Chili & Pepper (Spicemaster)
½ röd färsk chili
1-2 msk kokosolja extra virgin

Paprikasallad
450 gram paprika (röd, grön och gul)
20 cm purjolök
½ färsk röd chili

2 dl yoghurt – grekisk eller turkisk (10%)

Scroll to Top