12 dec » Österlen
12_nyttiga-ida-recept-6070

Kyckling med stekt blomkål

”Blomkål som är stekt i smör med rostade solrosfrön är så himla gott och har blivit hela familjens favorit. Numera ersätter den ofta potatis i husmanskosten där hemma.”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Krydda kycklingen och stek i panna eller i ugn tills den är genomstekt och fått fin färg.
  2. Dela blomkålen i mindre ”träd” och koka i vatten ett par minuter. Häll sedan av vattnet.
  3. Stek blomkålen i smör och krydda med svartpeppar och örtblandningen. Häll över solrosfröna och rosta i pannan tillsammans med blomkålen.
  4. Skiva rödkål tunt i hela skivor. Det blir vackert att lägga upp tillsammans med kyckling och blomkål. Garnera med timjan.

Servera!

4 portioner

700 gram kyckling, bröst eller lårfilé
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
1/2 tsk svartpeppar
1-2 tsk Cajun grill (Spicemaster)
En klick osaltat smör

400 gram blomkål
8 msk solrosfrön
nypa svartpeppar
1 tsk Garlic & Herbs (Spicemaster)
En klick osaltat smör

200 gram rödkål
timjan till garnering

Scroll to Top