11 dec » Österlen
11 nyttiga-ida-recept DSC6483

Chililax med Haricot Verts

”Lax är en fet och mättande fisk som här blir en riktigt fin middag med stekta haricot verts till. Tomatsåsen är härlig till med rökig karaktär och god hetta.”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Stek hälften av purjolöken glansig i olivoljan med kryddorna i en kastrull och tillsätt hälften av körsbärstomaterna och en hackad färsk tomat. Koka ihop några minuter.
  2. Bryn smöret i en panna och stek laxen ett par minuter på varje sida så fisken får fin färg.
  3. Stek den skivade vitlöken och bönorna i olivoljan. Tillsätt sesamfrön och stek en stund så att de gröna bönorna blir genomvarma och fröna rostas.
  4. Tillsätt det sista av körsbärstomaterna, färsk hackad tomat och resten av purjolöken i tomatsåsen och värm upp och rör ihop.
  5. Servera laxen med Haricot Verts och tomatsås!

4 portioner

700 gram lax
1 tsk paprikapulver
nypa svartpeppar
1 tsk chili & pepper (spicemaster)
2 msk smör

Tomat & chilisås
225 gram körsbärstomater på burk
2 färska tomater
10 cm purjolök hackad
1/2 färsk röd chili
1-2 tsk chipotle chili pepper (Spicemaster)

400 gram haricot verts
2 msk sesamfrön
5 vitlöksklyftor
olivoljan
1-2 tsk Garlic & Herbs (Spicemaster)

Scroll to Top