1. Värmande fisk & grönsakspanna med saffransyoghurt » Österlen
01 nyttiga ida recept - Värmande fisk & grönsakspanna med saffransyoghurt

Värmande fisk & grönsakspanna med saffransyoghurt

”Denna fiskrätt är en fin bjudrätt en lördagskväll. Kanske är det vardagsmat i en hamnstad som Simrishamn. Fisken blir lite lyxigare när den serveras med en klick saffransyoghurt på. Doftar ljuvligt!”

tillagat och skrivet av Ida Hallberg, Hälsocoach & SPA-terapeut

Gör så här:

  1. Skär grönsakerna i mindre bitar. Fräs hälften av purjolöken, fänkålen, paprikan och zucchinin glansiga i olivolja i en stor stekpanna.
  2. Häll på hälften av burktomaterna och 2 dl vatten.
  3. Krydda med peppar och örtblandningen samt en matsked klippt dill. Sjud ca 5 minuter.
  4. Förbered torsken genom att rulla filéerna och sätt en tandpetare i varje rulle för att hålla samman. Om filéerna är stora så dela dem på mitten och rulla varje del för sig.
  5. Höj värmen och koka upp grönsaksblandningen och lägg sen i fisken samt resten av grönsakerna och körsbärstomaterna. Sänk sedan värmen så att fisken håller samman och sjud i ca 5 min. Fyll på med lite vatten om det behövs. Vänd varje fiskrulle efter halva tiden.
  6. Rör ihop saffran med yoghurten i en skål.
  7. Smaka av fisk & grönsakspannan och klipp över dill. Ställ pannan på bordet och servera genast. Ett par skedar saffransyoghurt smakar fantastiskt till!

4 portioner

700 g torskfile
15 cm purjolök
Fänkål – liten bit eller efter smak
1 liten grön paprika
2/3 zucchini
400 g körsbärstomater på burk
5-6 msk dill (färsk eller frusen)
1 nypa svartpeppar eller efter smak
5-6 tsk Spicemaster Garlic & Herbs eller efter smak

Kall saffransås
2-3 dl yoghurt
1 paket saffran

Scroll to Top